Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ” "Απελευθερώθηκε τo κακοποιημένο αλογάκι που ζούσε για μέρες χωρίς τροφή, νερό, απροστάτευτο μέσα στα σκουπίδια στο Σκαραμαγκά"


Σε μια γειτονιά του Δήμου Χαϊδαρίου, στο Σκαραμαγκά, ζούσε εδώ και πολύ καιρό, δίπλα μας, ένα αλογάκι!!! Το αλογάκι ζούσε κλεισμένο μέσα σε ένα οικόπεδο εγκαταλελειμμένου σπιτιού, δίπλα σε άλλα σπίτια και σε καφετέρια... 

Ο ιδιοκτήτης του το άφηνε για μέρες χωρίς τροφή και νερό, αφού δεν ζούσε εκεί κοντά. Το υπερήφανο αυτό ζώο ήταν υποχρεωμένο να ζει μέσα σε σκουπίδια, να πατά μέσα στις ακαθαρσίες του και στις λάσπες, κάτω από τη βροχή και τον ήλιο... αφού ούτε υποδομή κατάλληλη υπήρχε για να μπει και να προφυλαχτεί...Όλοι το έβλεπαν, όλοι ζούσαν δίπλα στις ακαθαρσίες..αλλά δεν μιλούσαν!!!! 

Μετά από καταγγελία του Σωματείου Φιλόζωων Χαϊδαρίου και χάρη στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας (Δυτικού Τομέα) και του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου το αλογάκι απελευθερώθηκε την Πέμπτη 9-4-2015 και με εισαγγελική διάταξη παραδόθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών...όπου θα κάνει ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!! 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για να έχει επιτέλους το αλογάκι την ζωή που του αξίζει !!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”
------
Άλλο ρεπορτάζ και περισσότερες φωτογραφίες στο ΖΟΟ.SOS 

Δεν υπάρχουν σχόλια: