Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Τελική επικαιροποίηση των στοιχείων της ρύπανσης από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο | Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις από τα τμήματα ελέγχου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (και προφανώς αποχωρούν)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των μετρήσεων που διενεργούνται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα στοιχεία αφορούν στην αποτύπωση των τιμών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενων από τα αποκαΐδια της καμένης εγκατάστασης, σε ενδεικτικές θέσεις.

Μετά τις κάτωθι μετρήσεις αλλά και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκαν από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πλησίον της δραστηριότητας.

Επισυνάπτεται το επικαιροποιημένο σημείωμα με τα στοιχεία των μετρήσεων [ΕΔΩ]

Στο τέλος του σημειώματος αναφέρεται ότι: "Μετά τις παραπάνω μετρήσεις αλλά και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς, με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Π.Ε Κεντρικού, Νοτίου, Βορείου και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μετρήσεις των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πλησίον της δραστηριότητας."
------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.:
[Για λόγους αρχής δημοσιεύουμε την ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Η γνώμη μας είναι ότι ακόμα και να έχει λήξει το θέμα της πυρκαγιάς και της έλκυσης ρύπων υφίσταται θέμα "πρόκλησης" ζημιών. Δηλαδή μπορεί να αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά αλλά οι ρύποι που εισέπνευσαν οι άνθρωποι και τα ζώα, ή που συγκεντρώθηκαν στο έδαφος, από το διάστημα του Σαββάτου 6/6/2015 μέχρι και 12/6/2015, επηρέασαν δυσμενώς την ποιότητα της ζωής, αλλά και του πρωτογενούς τομέα. και για αυτό χρειάζεται να συνεχιστούν οι έρευνες. και αν χρειαστεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ή προφυλάξεις]

Δεν υπάρχουν σχόλια: