Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 14 Ιουνίου εκατοντάδες εθελοντές καθάρισαν το πολύπαθο Πάρκο Τρίτση | Καλή αρχή για τη διάσωση του Πάρκου


[Χαϊδαριώτες: Γιώργος Τερζάκης, Μαρία Μπολτά, Αθηνά Σκαμπά, Διαναντής Μαγουλάς, Νίκος Καρούνης και κάποιοι άλλοι που δεν φαίνονται στη φωτογραφία]


Εθελοντές καθάρισαν το πολύπαθο Πάρκο Τρίτση

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας


Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον καθαρισμό του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έξι τεχνητές λίμνες.

Παρά τη σπουδαιότητά του, ο χώρος είναι παραμελημένος, με ελλιπή συντήρηση και φύλαξη, και η φροντίδα του εξασφαλίζεται με εθελοντικές δράσεις.

Την επιχείρηση καθαρισμού οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις «Οι Φίλοι του Πάρκου» και Ορνιθολογική Εταιρεία, κατόπιν πρωτοβουλίας των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων - Καματερού «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 350 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

«Η πολύπλευρη εγκατάλειψη του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την πολύχρονη απουσία του κράτους και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους πολίτες» δήλωσε τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών

«Σήμερα, ο εθελοντισμός των πολιτών αλλά και των δήμων της περιοχής δείχνουν το δρόμο αλλά και σηματοδοτούν στη νέα κυβέρνηση ότι παρά τις δυσκολίες, είναι πρώτιστη μέριμνα το Πάρκο να προστατευτεί. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΑΣΔΑ προχώρησε σε 18 προσλήψεις με τρίμηνη σύμβαση, ενώ θα προσπαθήσουμε σύντομα να βγάλουμε κονδύλι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του καλοκαιριού. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι όλα καλύτερα» είπε.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: