Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2015- 2016 |




ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2015- 2016

Η Γ΄ Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας δια του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ» προκηρύσσουν τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2015- 2016.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές ΟΛΩΝ των τάξεων των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. της Γ΄Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα ελεύθερο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές με ένα ποίημα ή ένα διήγημα ή και τα δύο.

Στόχοι Διαγωνισμού: 
1. Παρώθηση των μαθητών προς την ενασχόληση με την τέχνη του γραπτού λόγου και τη δημιουργική γραφή.
2. Καλλιέργεια της αγάπης για τη λογοτεχνία στους νέους ανθρώπους
3. Καλλιέργεια δημιουργικής αλληλεπίδρασης των νέων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, μέσω της καλλιτεχνικής γλωσσικής έκφρασης 
4. Δημιουργική έκφραση των εφηβικών ανησυχιών μέσα από γλωσσικούς και καλλιτεχνικούς κώδικες επικοινωνίας.
5. Αναζήτηση και υποστήριξη μαθητών της Δυτικής Αθήνας με ιδιαίτερη κλίση στην δημιουργική έκφραση μέσω του γραπτού λόγου.
6. Σύνδεση και αλληλεπίδραση του σχολείου με την τοπική κοινωνία.

Όροι Διαγωνισμού: 
1. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους σαράντα (40) στίχους και τα διηγήματα τις έξι (06) δακτυλογραφημένες σελίδες Α4 (με γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12 και διάστιχο 1,5).
2. Τα έργα θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο

(Θα πρέπει να «κατεβάσετε» το έγγραφο στην επιφάνεια εργασίας του ΗΥ σας και να «ανοίξετε» την ηλεκτρονική φόρμα με ctrl + clik με το ποντίκι σας. Αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, μπορείτε να τον αντιγράψετε με copy + paste στην γραμμή διετθύνσεων του browser. Σε όλη τη διάρκεια της καταχώρησης των απαντήσεων στη φόρμα, θα πρέπει να έχετε ενεργή τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία της φόρμας πατάτε «Υποβολή» και η εργασία σας έχει αποσταλεί στην οργανωτική επιτροπή. Αν για οποιοδήποτε λόγο, αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνείτε με την Ι. Δεκατρή στο 6980009425, 2105754479.) 

Προθεσμία Υποβολής Έργων: 
Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά έως την 30η Μάρτη 2016 και ώρα 13.00, 

Οι διακριθέντες μαθητές θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για την τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα αναγνωσθούν τα ποιήματα και αποσπάσματα από τα διηγήματα που θα βραβευθούν. 

Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.
1. Επίσης, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό περιοδικό με τα έργα που θα διακριθούν.
2. Οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ( Erasmus+) που θα οργανωθεί από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
3. Θα οργανωθούν από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ μαθήματα δημιουργικής γραφής για μαθητές της Γ΄Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αθήνας.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ιωάννα Δεκατρή και την Πρόεδρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ κ. Σοφία Δημητρίου Ψαρρού.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από φιλολόγους και ποιητές με Πρόεδρο την κ. Ορφανουδάκη Φλώρα, Φιλόλογο , Ποιήτρια και αναπληρώτρια Πρόεδρο την κ. Γκανά Αγγελική, Φιλόλογο, πρώην Διευθύντρια 4ου Γ/σίου Χαϊδαρίου.

Γράφει η ποιήτρια Φλώρα Ορφανουδάκη: 
«Προτείνοντας στους μαθητές να συμμετάσχουν σ’ ένα διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος, τους ωθούμε να ασχοληθούν με την τέχνη του γραπτού λόγου, καλλιεργώντας τους έτσι την αγάπη για τη λογοτεχνία και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μάθουν να εκφράζουν και να μοιράζονται τις ανησυχίες, τις ελπίδες, τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις αγάπες τους με τον περίγυρό τους. 

Τους οδηγούμε σ’ έναν δημιουργικό πνευματικό δρόμο, απομακρύνοντας έτσι τις τόσο επικίνδυνες σειρήνες που εμφανίζονται κατά την εφηβεία. 

Με τον διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε, να βρούμε τις μελλοντικές πνευματικές δυνάμεις της πόλης μας εν τη γενέσει τους και να τις ενισχύσουμε.

Έτσι, το σχολείο θα μπορέσει ν’ ανοιχτεί και να συνδεθεί με τρόπο δημιουργικό με την τοπική κοινωνία».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 
Ιωάννα Δεκατρή Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄ΔΔΕ Αθήνας , τηλ. 2105754479, 6980009425
Σοφία Δημητρίου Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ , τηλ 2105814168, 6973302886
Σας επισυνάπτουμε έγγραφο με πληροφορίες για το Σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και την αφίσα της δράσης.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων της Γ΄ΔΔΕ για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου τους. 

[ΕΔΩ τα έργα του 1ου Διαγωνισμού]

Δεν υπάρχουν σχόλια: