Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Νίκος Πλουμπίδης: Εκτελέστηκε και θάφτηκε στο Χαϊδάρι | 1η Οκτωβρίου 2016: Παράδοση οστεοφυλακίου στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

Ο Νίκος Πλουμπίδης, το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέσθηκε στις 14 Αυγούστου 1954 στο Χαϊδάρι. Στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχουμε κάνει πολλές αναφορές για τον τρόπο της εκτέλεσης, της "δεύτερης" ταφής στο νεκροτραφείου του Αγίου Γεωργίου στο Χαϊδάρι και τη βεβήλωση του μνήματος [ΕΔΩ].
Έχουμε επισκεφτει και ξεναγήσει πολλούς επισκέπτες στην τοποθεσία  που έγινε η εκτέλεση και στο Μνημείο στη Χαράδρα.Σήμερα χωρίς πολλά λόγια δημοσιεύουμε την απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ
"Μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, παραδόθηκε στους οικείους του Νίκου Πλουμπίδη οστεοφυλάκιο για τη φύλαξη των οστών του.
Τα οστά του Νίκου Πλουμπίδη βρίσκονταν στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης για πολλά χρόνια.
Με την ενέργεια αυτή αποδόθηκε η δέουσα τιμή σε έναν δημοκράτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να “εξαϋλωθεί” η σωρός λόγω χρόνου.
Η παράδοση έγινε σε ειδική εκδήλωση παρουσία του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη και με την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου".



Δεν υπάρχουν σχόλια: