Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 | Επίσκεψη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο |150 χρόνια μετά τη θεμελίωσή του


Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ ξεκινά ένα κύκλο επισκέψεων στα μεγαλύτερα μουσεία της Αθήνας καθώς και ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικό αρχαιολογικό μουσείο

Πρώτη μας επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.Ένα υπέροχο μουσείο με πάρα πολλά εκθέματα.150 χρόνια μετά τη θεμελίωσή του[η κατασκευή του ξεκίνησε το 1866 και ολοκληρώθηκε το 1889] εξακολουθεί να είναι σημαντικός πόλος έλξης για επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν και ευρήματα από το Ιερό της Αφροδίτης στο Δαφνί (Αφαία). Εδώ θα δείτε παλαιότερη ξενάγηση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ που θα επαναλάβουμε σύντομα.

Η παρουσία σημαντικών αρχαιοτήτων από την Κύπρο , τη Μικρά Ασία, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, τη Σικελία, την Κάτω Ιταλία και την Ετουρία ξεδιπλώνει το αρχαιολογικό παρελθόν και ακολουθεί τα ίχνη του ελληνικού πολιτισμού ως τα πέρατα της εξάπλωσής του, καθιστώντας τις συλλογές του από τις αξιολογότερες στον κόσμο.

Εμείς σας καλούμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία ελληνική ιστορία την

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

με δωρεάν είσοδο
Συγκέντρωση στην είσοδο του μουσείου στις 10:30 πμ.
Περισσότερες πληροφορίες για τον χάρτη εσωτερικών χώρων και τις οδηγίες πρόσβασης εδώ.



Στην επίσκεψή μας στο μουσείο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του.Η μεταμόρφωση του κήπου που είναι εμπνευσμένη από τις περίστυλες αυλές της αρχαιότητας, έγινε με αφορμή τους εορτασμούς του Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: