Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: Επίσκεψη στον Ιερό βραχώδη λόφο της Ακρόπολης | Συνάντηση στο σταθμό ΜΕΤΡΟ - ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ώρα 11:15

  [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την επίσκεψη ΕΔΩ]

[Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriens Greece συνδιοργανώνουν επίσκεψη - μικρό περίπατο στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | Συνάντηση στο σταθμό ΜΕΤΡΟ - ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ώρα 11:15.
Ελεύθερη συμμετοχή.
Η ξενάγηση θα γίνει με βάση το κείμενο που παρουσιάζουμε παρακάτω. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι απολαύσουμε ένα χαλαρό περίπατο και  την αρχαία αρχιτεκτονική σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον]
-----------------------------
 Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα.  
Τα μνημεία της Ακρόπολης, αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασικής τέχνης και επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα. 
Η Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μαγαλύτερης ακμής της, το ''χρυσό αιώνα'' του Περικλή.
[περισσότερα ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: