Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

11 και 17 Δεκεμβρίου δύο εκδηλώσεις για το Γιώργο Θεοτοκά | 50 χρόνια από το θάνατό του | ο Θεοτοκάς και το Χαϊδάρι


[Διαβάστε περιγραφή του Γιώργου Θεοτοκά για τις πρώτες ημέρες της Κατοχής στο βιλβίο του ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ (ΕΔΩ ΕΔΩ). Υπάρχουν εξαιρετικές περιγραφές για το Χαϊδάρι και το Στρατόπεδο όπου ήρθε να καταταγεί ο στγγραφέας. Η Φωτογραφία της πρόσκλησης με το συγγραφέα είναι στο Δαφνί το 1930 - τον έχει φωτογραφίσει η αδελφή του Λίλυ Αλιβιζάτου Θεοτοκά]
----------------------

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ" και η Δ.Κ.Ι. Β. Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, διοργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από το θάνατο του Γ.Θεοτοκά με το γενικό τίτλο:
«Γ. Θεοτοκάς : Ο πρωτοπόρος και ο αγωνιστής από το χθες στο σήμερα: Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από το θάνατό του.»

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης
και
το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη και Επαύλεως- Χαϊδάρι.

Για τη ζωή και το έργο του Γ. Θεοτοκά θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός κ. Μουστακάτου Α, η φιλόλογος κ. Βλυσίδου Ε, ο φιλόλογος κ. Χαβιάρας Ν, η φιλόλογος κ. Ζαχαρού - Λουτράρη Α, η εκπαιδευτικός κ. Πελαντή Μ., η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Χαζίρη Α, και ο φιλόλογος κ. Πρώιος Ι.

Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με σπάνια και ξεχωριστά βιβλία από την Βιβλιοθήκη του Γ. Θεοτοκά στη Χίο.

Ο Γεώργιος Θεοτοκάς (27 Αυγούστου 1905 - 30 Οκτωβρίου 1966) ήταν Έλληνας λογοτέχνης και δικηγόρος. Αποτέλεσε έναν από τους εκπροσώπους και τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του ’30, ίσως και το πιο πολύπτυχο μέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: