Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού|ΝΑΙ στην κοινωνική βιοποικιλότηταΟ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι αντίθετος σε κάθε έκφραση ρατσισμού και είναι υπέρ της κοινωνικής βιοποικιλότητας.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.Στις 21 Μαρτίου 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι.Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια σε αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, αντιναζιστικές εκδηλώσεις και στηρίζοντας πρωτοβουλίες, ενημερωτικές παρεμβάσεις και δράσεις, συνεργάζεται με το Εληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece και καλεί μαζί του τα μέλη και τους φίλους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας και των Φυλετικών Διακρίσεων.
Υιοθετούμε τα συνθήματα των ΦτΦ

  • Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι ίσοι 
  • Όχι στο ρατσισμό και στις διακρίσεις
  • Ναι στην Κοινωνική πολυμορφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: