Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ποίηση και πραγματικότητα

Αγαπώντας , τα πάντα δημιούργησα: Πραγματικό, φανταστικό, Πωλ Ελυάρ
"Στη φετινή μας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στις γειτονιές του κόσμου, να θυμηθούμε τις μεγάλες ποιητικές φωνές που δημιούργησαν το ποιητικό σύμπαν με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα και να γνωρίσουμε κάποιες άλλες που δεν είχαμε συναντήσει στις μέχρι σήμερα αναγνώσεις μας. 
Θέλοντας να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, οι αναφορές μας θα μείνουν στο χώρο της παγκόσμιας, ξενόγλωσσης, ποίησης, παραλείποντας συνειδητά τη δική μας, οικεία ποιητική παράδοση.
Για τον περισσότερο κόσμο, η ποίηση είναι μια υπόθεση που αφορά τους λίγους, τους μυημένους, κι οι ποιητές κάποιοι που ζουν στον κόσμο τους, στοιχειωμένοι ίσως από φαντάσματα μόνο δικά τους, που δεν έχουν σχέση με την περιρρέουσα πραγματικότητα... Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 
Σύμφωνα με το Γιώργο Σεφέρη: «η Ποίηση έχει τις Ρίζες της στην Ανθρώπινη Ανάσα». Είναι η αρχαιότερη μορφή της τέχνης του λόγου και η πλέον συναισθηματική, αφού η ποίηση είναι συγκινημένος λόγος, επομένως πολύ κοντά στην ανθρώπινη ψυχή" είπε η Φλώρα Ορφανουδάκη.

Στο φλάουτο ήταν  η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου.
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: