Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ρεπορτάζ από την εκδήλωση του "Πορεία Δυτικά""

O Μάνος Λοίζος ανέφερε το 1966 σε συνέντευξή του, «σαν μουσικός που γράφω τραγούδια, ξέρω καλά ότι μπορώ να κάνω τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ορισμένα πράγματα κι αυτό το θεωρώ μια πολύ σοβαρή λειτουργία.
Μ’ ενδιαφέρει να γράφω όχι ωραία πράγματα, αλλά πώς θα ‘ρθω σ’ επαφή με τον κόσμο που πονάει κι αγωνίζεται».
Αυτό πιστεύω κάνουν και οι μουσικοί μας
Το μουσικό σχήμα Πορεία Δυτικά έχει ξεκινήσει αυτή την μουσική επικοινωνία με όλους μας. Και φυσικά δεν μένουν μόνον μέσα στα Ελληνικά σύνορα. Θα ήθελα να σας θυμίσω κάποιες από τις εκδηλώσεις τους:
«Από τη Ρωσία με αγάπη», «Αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα».
Εκτός από την Ελληνική μουσική τους αρέσει να γνωρίζουν και τη μουσική άλλων χωρών και αν είναι δυνατόν να συναντήσουν μουσικούς από άλλες χώρες μέσα από κοινές δράσεις, γνωρίζοντας έτσι ο ένας τον πολιτισμό του άλλου.
Για πρώτη φορά ηχογράφησαν 8 τραγούδια τα οποία τα ανάρτησαν και στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα του EPALE σε επικοινωνία με καλλιτεχνικές ομάδες από Ιρλανδία,
Σκωτία, Ιταλία και άλλες χώρες.
Στόχος τους είναι όπως λένε να παρουσιάσουν καλής ποιότητας Ελληνική μουσική σε διαφορετικά ακροατήρια καθώς και να μοιράζονται την καλή τους διάθεση με αυτούς που έχουν ανάγκη από διασκέδαση αλλά δεν έχουν τα μέσα για να το κάνουν.
Kαι έτσι με αφορμή αυτή την ηχογράφηση και αφού ανταλλάξαμε τις μουσικές τους εμπειρίες με άλλα μουσικά συγκροτήματα καταλήξαμε στην έγκριση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , «Cast for innovation».
Πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν συναυλίες με συμμετέχοντες από πολλές χώρες, όπως Ιρλανδία, Σκωτία ,Ιταλία, Τουρκία, κλπ
Γιατί η τέχνη βοηθά οι τοίχοι που υψώνονται να γκρεμίζονται, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη, αλλά και ανάμεσα στους ανθρώπους.









Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς μας για όλο το πρόγραμμα που μας ετοίμασαν, έναν-έναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Είναι  άνθρωποι  που έχουν μάθει να εργάζονται, να ζουν σε έντονους ρυθμούς, και έτσι  δεν έχουν πρόβλημα πως  να γεμίσουν τη μέρα τους . Το θέμα είναι να δουλέψεις πάνω σε ιδέες που μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Η εθελοντική δουλειά είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς σήμερα ώστε να προσφέρει στους άλλους. Μπράβο τους!!!!!!!
Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
Καρούνης Γκαρός Νίκος, Ρουμαντζά-Συριανού Ελένη, Θεοδώρου Κική στο τραγούδι, Κακιοπούλου Νίκη στο πιάνο, Αποστολόπουλος Μαρίνος στο μπουζούκι, Δακλαδάς Θοδωρής και Κυρκιλής Δημήτρης στις κιθάρες.
Μαγουλάς Διαμαντής στο τραγούδι, Φυσίκα Ελένη στο πιάνο, Βελέντζα Φραγκίσκα στο ακορντεόν, Χατζηδημητρίου Ηλέκτρα στο φλάουτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: