Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για την πολιτική προστασία από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Στα πλαίσια του προγράμματος CPP, ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου-ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΚΟ ( O.C.E.A.N NGO)σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, θελήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με σκοπό την εκπαίδευση και προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δημιουργώντας εθελοντικές ομάδες πολιτών, τόσο ενηλίκων όσο και νέων, σε συνεργασία με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα.
Με τη συνεργασία ειδικών οργανώσαμε τέσσερα (4) βιωματικά σεμινάρια-βιωματικά εργαστήρια πολιτικής προστασίας τα οποία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. 

Συμμετείχαν 30 άτομα, νέοι, εκπαιδευτικοί, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι σωματείων και ομάδων κ.α. με τη συμβολή ειδικών σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να υπάρχει διαρκής επιμόρφωση και σε περισσότερα άτομα.

Συγκεντρώθηκε πολύ υλικό το οποίο θα βρίσκετε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και είναι προσβάσιμο για όλους.


Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ συμμετείχε με το 4ο σεμινάριο στην  παγκόσμια δράση που οργάνωσε το INEE, με θέμα:  «Εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» , ο μόνος οργανισμός από την Ελλάδα.
Το ΙΝΕΕ είναι  ένα δίκτυο περισσότερων από 14.500 μεμονωμένων μελών και 130 οργανώσεων-εταίρων σε 190 χώρες. Τα μέλη του INEE είναι κάποιοι που εργάζονται σε εθνικές και διεθνείς ΜΚΟ και οργανισμούς του ΟΗΕ, υπουργείο Παιδείας και λοιπού κυβερνητικού προσωπικού, δωρητές, φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές που συμμετέχουν οικειοθελώς στις εργασίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης  ( www.ineesite.org ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: