Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Διεθνής συνάντηση στο Χαϊδάρι , στα πλαίσια του προγράμματος SilCon -με ποιον τρόπο λύνουμε τα προβλήματα σε μια σύγκρουση

 Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, 1-4 Απριλίου 2023. Συμμετείχαν 3 Πολωνοι, 4 Ιταλοί  και 12 Έλληνες. Ξεκινήσαμε με μια πολιτιστική ξενάγηση στην Αθήνα από τον Θεόδωρο Ορεινό για Ιταλούς και Πολωνούς συμμετέχοντες. Aκολούθησε δείπνο 16 συμμετεχόντων (Ελλήνων, Πολωνών, Ιταλών) μέσα σε ένα όμορφο κλίμα επικοινωνίας  των συμμετεχόντων.



Οι εργασίες της ομάδας έγιναν στο χώρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ , Ανθέων 72, Χαϊδάρι.

Ξεκινήσαμε με ένα καλωσόρισμα από τη Σοφία Δημητρίου Ψαρρού . Παρουσίασε την περιοχή του Χαϊδαρίου και τον  OIKO.ΠΟΛΙ.Σ στους συμμετέχοντες.



















Ο συντονιστής του προγράμματος, Zbyszek Grabowski έλεγξε ένα προς ένα όλα τα βήματα του έργου Silcon. Συζητήθηκαν επίσης τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα. Οι εταίροι έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τα εθνικά εργαστήρια που διοργάνωσαν σε κάθε χώρα.

Υπήρξε συζήτηση για τα βήματα που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα, καθώς και για τις μελλοντικές διαδικασίες. Συζητήσαμε τη διάδοση και τη βιωσιμότητα του έργου Silcon.

Αποφασίστηκε να επεκτείνουμε το έργο Silcon και σε άλλες ομάδες-στόχους.

Οργανώσαμε μια επίσκεψη στον Πειραιά με δείπνο και μια μικρή ξενάγηση στην περιοχή του Πειραιά ( Μικρολίμανο).



Οργανώσαμε ένα βιωματικό εργαστήρι Κίνησης και αυτοσχεδιασμού με τη χοροθεραπεύτρια Αναστασία Γεωργαλά. Ήταν μια άλλη πρόταση στον τρόπο επίλυσης των συγκρούσεων.  Συμμετείχαν 3 Πολωνοί, 4 Ιταλοί και 7 Έλληνες.




Ήταν μια πολύ δημιουργική δραστηριότητα και οι συμμετέχοντες συμμετείχαν με ενθουσιασμό  και ελπίζουν σε συνέχεια αυτής της δράσης. 

Ακολούθησε μια πολιτιστική επίσκεψη στη Χαλκίδα με λεωφορείο. Όλοι οι συμμετέχοντες (3 Πολωνοί, 4 Ιταλοί και 12 Έλληνες) απόλαυσαν μια ημέρα με κοινές δράσεις.




Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να συμφωνήσουν για κάποιες μελλοντικές συναντήσεις και δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: