Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Πυρασφάλεια / Οργάνωση Εθελοντών

Την Τετάρτη το απόγευμα, 18 Ιουνίου 2008, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση από αρμόδιο της Πυροσβεστικής με θέμα "Οργάνωση Εθελοντών και Πυρασφάλεια".

Καλούνται οι φίλοι, τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και όποιος άλλος ενδιαφέρετε να πάρει μέρος. Η παρουσίαση θα γίνει στο Ε’ Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Μπουμπουλίνας 90 Άνω Δάσος)από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Την παρουσίαση την έχει οργανώσει η Διαρκής Κίνηση για την Προστασία των Δασών και Αλσών Χαϊδαρίου.

Επαναλαμβάνουμε ότι η θέση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι ότι το εθελοντικό κίνημα λειτουργεί επικουρικά και δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες που αντικειμενικά έχουν οι φορείς για την πυροπροστασία και την πυρόσβεση. Αυτοί οι φορείς διαχειρίζονται οικονομικά κονδύλια γι΄ αυτόν το σκοπό και οφείλουν να διαθέτουν τα τεχνικά μέσα, το προσωπικό, την οργάνωση, τον συντονισμό και να λειτουγούν προοληπτικά.
Το εθελοντικό κίνημα λειτουγεί σαν "την αλογόμυγα του Σωκράτη" που δεν αφήνει το γερασμένο άλογο της διοίκησης να κοιμηθεί και συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει στην πυροπροστασία και στον εντοπισμό των εστιών πυρκαγιάς.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σοβαρές παραλήψεις, στην πρόληψη και στον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την πυροπροστασία του Ποικίλου Όρους. Στην πρόσφατη επίσκεψη που κάναμε με αφορμή το γύρισμα του ντοκιμαντέρ (Σαββάτο 14 Ιουνίου 2008) για το Π.Ο. διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία του δασικού βασικού δρόμου που ξεκινάει από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και φτάνει στην κορυφή (κεραίες) τα οποία είναι διαβρωμένα (έχουν σχηματιστεί αυλάκια από τις βροχές) και σίγουρα δυσχεραίνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.(περισσότερα για τα ξερά χόρτα και τις σακούλες στην Λ.Αθηνών σε παρακάτω ανάρτηση)
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ xpolis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: