Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Τα πρόβατα που "φιλοξενούνται" παράνομα σε έκταση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου έφαγαν τα δενδρύλια που φυτεύτηκαν στο Ποικίλο στις 7/2/2010


[Τα πρόβατα βοσκούν ανενόχλητα, Φωτογραφία αρχείου (εφημερίδα Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου]

[Από τη δενδροφύτευση ΣΚΑΙ/ΑΣΔΑ 7/2/2010: Μέλη των Περιβαλλοντικών συλλόγων Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Περιστερίου φωτογραφίζονται με φόντο το πανό του συλλόγου της Πετρούπολης "το ΠΟΙΚΙΛΟ"]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!!!
Στις 7/2/2010 ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ οργάνωσε δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύνορα Πετρούπολης και Περιστερίου. Δείτε ΕΔΩ σχετική ανάρτηση στο Blog.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα πρόβατα που σταβλίζονται παράνομα σε παρακείμενη στάνη σε χώρο ευθύνης του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου τις επόμενες μέρες, μετά τη δενδροφύτευση, βόσκισαν και έφαγαν δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί εθελοντικά από μαθητές και πολίτες !!!
Δείτε τα πρόβατα σε προηγούμενη ανάρτηση, να βόσκουν ανενόχλητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
Η βοσκή στο Ποικίλον – Αιγάλεω Όρος έχει απαγορευτεί εδώ και κάτι δεκαετίας, όμως υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 μαντριά και εκατοντάδες πρόβατα που βόσκουν ανενόχλητα στο βουνό.
Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στο Δασαρχείο Αιγάλεω. Το συγκεκριμένο κοπάδι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας μας είπαν ότι «φιλοξενείται» σε στάνη σε περιοχή του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου και γι΄ αυτό το λόγο το Δασονομείο δεν μπορεί να επέμβει.
Αν όντως είναι έτσι, αν δηλαδή η στάνη βρίσκεται σε περιοχή του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, α) ποιος έδωσε και με τι διαδικασίες την άδεια να υπάρχει η στάνη σε χώρο του στρατοπέδου β) γνωρίζουν αυτοί που «φιλοξενούν» τη στάνη στο στρατόπεδο ότι η βόσκηση είναι παράνομη? γ) Τι μέτρα πρόκειται να παρθούν, θα γίνει έλεγχος της καταγγελίας?
--------
Με την ευκαιρία δείτε και την αμέσως παρακάτω ανάρτηση για τα Στρατόπεδα.

5 σχόλια:

apneagr είπε...

Τα πρόβατα έφαγαν δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί εθελοντικά

green it up again είπε...

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα βουνά της Αττικής, υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις www.pentelisos.org, //greenitagain.blogspot.com. Γνωρίζει κανείς ακριβώς τη νομοθεσία (ΠΔ τάδε-ΦΕΚ x); Σκεφτόμαστε να στείλουμε μια επιστολή διαμαρτυρίας γι'αυτό το θέμα, όπως και για τις εργολαβίες των αναδασώσεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφουν τη φυσική αναγέννηση και υπονομεύουν ως πρακτική τη διατήρηση του δάσους. Αν γνωρίζετε κάτι, μας ενδιαφέρει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν εθελόντρια στη δενδροφύτευση της 7/2 στο ποικίλο όρος και διαβάζοντας τα περί προβάτων, σήμερα 28/02 πήγα εκεί (με το λεωφορείο της κηπούπολης και κατέβηκα στο τέρμα) για να δω την τύχη των δέντρων που είχα φυτεύσει.
Τα δέντρα ήταν στη θέση τους
και η παρακείμενη βλάστηση ήταν ανθισμένη.
Έκανα μεγάλη βόλτα δεν είδα δέντρα φαγωμένα,κάποια λίγα ήταν άσχημα φυτεμένα,σε ένα κυπαρισσάκι φαινόταν από πάνω η σακούλα .το είχαν φυτεύσει με αυτή. Δεν είχα τσάπα μαζί μου. Του υποσχέθηκα ότι σύντομα θα ξαναπάω με τσάπα να το απαλλάξω από τη σακούλα.


Μαρία Γιαννακοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν εθελόντρια στη δενδροφύτευση της 7/2 στο ποικίλο όρος και διαβάζοντας τα περί προβάτων, σήμερα 28/02 πήγα εκεί (με το λεωφορείο της κηπούπολης και κατέβηκα στο τέρμα) για να δω την τύχη των δέντρων που είχα φυτεύσει.
Τα δέντρα ήταν στη θέση τους
και η παρακείμενη βλάστηση ήταν ανθισμένη.
Έκανα μεγάλη βόλτα δεν είδα δέντρα φαγωμένα,κάποια λίγα ήταν άσχημα φυτεμένα,σε ένα κυπαρισσάκι φαινόταν από πάνω η σακούλα.το είχαν φυτεύσει με αυτή. Δεν είχα τσάπα μαζί μου. Του υποσχέθηκα ότι σύντομα θα ξαναπάω με τσάπα να το απαλλάξω από τη σακούλα.


Μαρία Γιαννακοπούλου

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Εμείς δεχτήκαμε την καταγγελία... Όμως η πραγματική εικόνα είναι αυτή που περιγράφεται στην ΗΝ εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Σύμφωνα λοιπόν με επιθεώρηση που έκαναν υπάρχει θέμα περιορισμένης βόσκησης ορισμένων φυτών, όχι πεύκων και άλλα παραλειπόμενα της δενδροφύτευσης. Επειδή οι άνθρωποι της εφημερίδας είναι και μέλη του Ομίλου για το Περιβάλλον στην Πετρούπολη "ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ" και επειδή διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους θεωρούμε ως βάσιμα τα σχόλια κ.λπ.
Επισκεφτείτε τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ http://networkedblogs.com/p28672175(κάντε copy paste στην παραπάνω διεύθυνση)