Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Χώρος Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) ή Χώρος εναπόθεσης τοξικών, βιομηχανικών και νοσοκομειακών αποβλήτων;/ Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τρέχουν


[Φωτογραφία από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]

.... Όντως οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι. Το δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου attica είναι αποκαλυπτικό:
Πόρισμα Ελεγκτών, βάζει φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής
[Σοβαρές παρατυπίες, επικίνδυνα υλικά ακόμη και νοσοκομειακά απόβλητα εναποτίθενται καθημερινά στο ΧΥΤΑ Φυλής όπως αποκαλύπτει πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» στη χωματερή της Φυλής βρίσκεται σε εξέλιξη και λειτουργεί ένας μηχανισμός εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Καθημερινά χωρίς να τηρούνται οι κανόνες, φορτηγά από όλη την Αττική αδειάζουν φορτία με επικίνδυνο περιεχόμενο.
«Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, αλλά και απαγορευμένα υλικά που μολύνουν το περιβάλλον φτάνουν καθημερινά παρανόμως στον ΧΥΤΑ...
]
Όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε την ανάρτηση που κάναμε για "το τσιγγανάκι που βρέθηκε νεκρό ανάμεσα στα σκουπίδια" τα Χριστούγεννα του 2009, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ασπροπύργου (δεν λέμε με ευθύνη ή όχι του Δήμου, δεν γνωρίζουμε) που μετέφεραν 20 τόνους τοξικά απόβλητα, δείτε και τη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Ψαριανού.

Όμως και άλλες καταγγελίες έχουμε δεχτεί ανώνυμα για τα τοξικά απόβλητα στις χωματερές και μάλιστα ότι υπήρχε και ακαριαίος θάνατος με την επαφή τσιγγάνου όταν ήρθε σε επαφή με αυτά, ενώ ένας άλλος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H καταγγελία αυτή είναι ανώνυμη και δεν διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία για να τα δημοσιεύσουμε.
Χάος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: