Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η εφαρμογή του «Ευρωπαϊκού Χάρτη των δικαιωμάτων των πεζών» αρκεί για την αξιοβίωτη ζωή στην πόλη/ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το αφιέρωμα στην "Οδική Ασφάλεια και τα τροχαία συμβάντα" που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ.

Η εφαρμογή του «Ευρωπαϊκού Χάρτη των δικαιωμάτων των πεζών» αρκεί για την αξιοβίωτη ζωή στην πόλη/
του Κώστα Φωτεινάκη

"Πολλές φορές τα κινήματα των πολιτών ζητούν την ψήφιση νέων νόμων ή την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για την βελτίωση της ζωής στην πόλη. Για το θέμα «Ασφαλής, γρήγορη, ευχάριστη και περιβαλλοντικά φιλική μετακίνηση των πεζών και των ποδηλατών στην πόλη» ίσως να μη χρειαζόταν κανένας νέος νόμος παρά η εφαρμογή του «Ευρωπαϊκού Χάρτη των δικαιωμάτων του πεζού» (1986) και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου (Κ.Ο.Κ., ν.2496 για την υπαίθρια διαφήμιση κ.λπ.)
Ο «Ευρωπαϊκός Χάρτης των δικαιωμάτων του πεζού» ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 12/12/1988 και προβλέπει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση των πεζών και των ποδηλατών στην πόλη...."
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο με τίτλο "Μηδενική ανοχή στην υπαίθρια διαφήμιση" που δημοσιεύτηκε στο Δαίμωνα της Οικολογίας, και στην τοπική εφημερίδα ΧΑΪΔΑΡΙ - Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Η υπαίθρια διαφήμιση συνδέεται με την οδική ασφάλεια και τα τροχαία δυστυχήματα.

"Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί" - 154 τροχαία συμβάντα μόνο στην Αττική την περίοδο του Πάσχα. Διαβάστε το "Χαμομηλάκι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: