Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανοικτή χωματερή στη Λεωφόρο Σχιστού - Παρέμβαση του ΣτΠ - Νεώτερο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ



[Φωτογραφία αρχείου: Λεωφόρος Σχιστού, Αύγουστος 2008]

Εκατοντάδες ανοικτές χωματερές σ΄ όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα και ιδιαίτερα στη Δυτική Αθήνα - Αττική έχουμε μόνιμες ανοικτές χωματερές στη Λ.Σχιστού, στην Περιφερειακή Αιγάλεω (Δήμος Ασπροπύργου) και σε εισόδους των δασικών δρόμων στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο. Μια παλαιότερη ανάρτηση τον Αύγουστο του 2008 δείτε ΕΔΩ.

Στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. έχουμε κάνει πολλές αναρτήσεις και έχουμε στείλει έγγραφα και δασαρχεία, ΑΣΔΑ κ.λπ. Χάος... Ευθύνη όμως έχουν πρώτα απ΄ όλα οι πολίτες που πετάνε τα μπάζα και τα σκουπίδια τους όπου βρουν.
Τον Αύγουστο του 2009 απομακρύνθηκε ένας τεράστιος όγκος από σκουπίδια και μπάζα από το Σχιστό Σκαραμαγκά, συνολικού όγκου 100 τετραξονικών φορτηγών. Σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων που ανάλαβαν τον καθαρισμό βρήκαν ακόμα και ανθρώπινα μέλη ανάμεσα στο σκουπίδια και τα μπάζα!!!

Ο Συνήγορος του Πολίτη με παρέμβασή του σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου ζητάει να κλείσουν άμεσα οι παράνομες χωματερές. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Με την ευκαιρία αυτή ο ΣΚΑΙ τηλεόραση έκανε (15/7/2010) στο Δελτίου Ειδήσεων στις 6:00 μ.μ.ένα ρεπορτάζ για την ανοικτή χωματερή στο Σχιστό αλλά δείχνοντας και εικόνες από το 2008. Σκηνές φρίκης... Δείτε ΕΔΩ στο 34' λεπτό τα αίσχη!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ!!!
... αλλά και η Δημόσια Διοίκηση έχει τις δικές της, και είναι μεγάλες.
-----------
Άμεσα θα αναρτήσουμε την περιγραφή του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ" το 1922 για το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο και του ΔΕΜΑΤΟΣ με κατατοπιστικά σχόλια του Κώστα Φωτεινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: