Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΡΑ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων 16-22 Σεπτεμβρίου/ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


[Τρίτη 21/9/2010, 8:00μ.μ.: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «Προσοχή: Φονικές Διαφημίσεις» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 101, Πολυχώρος Νεολαίας, πολύ κοντά στο Παλατάκι)]

[Κυριακή πρωί 26/9/2010: Ποδηλατοδρομία από την Αφαία Σκαραμαγκά – Δαφνί – Παλατάκι – Ιερά Οδός (τερματισμός απέναντι από τη στάση Χαϊδάρι)]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΡΑ
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων 16-22 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότηας 16-22 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας προβάλλεται η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και διεκδικούνται τα δικαιώματα των επιβατών, των πεζών, των ΑΜΕΑ και των ποδηλάτων, ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. για δεύτερη χρονιά παρεμβαίνει και απαιτεί:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΡΑ – ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΑΜΕΣΑ

Παρεμβάσεις:
1. Στείλαμε επιστολή στο Αττικό ΜΕΤΡΟ με την οποία απαιτούμε τη λειτουργία της στάσης Χαϊδάρι άμεσα και την επέκταση του ΜΕΤΡΟ Δυτικά.
2. Τρίτη 21/9/2010, 8:00μ.μ.: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «Προσοχή: Φονικές Διαφημίσεις» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 101, Πολυχώρος Νεολαίας, πολύ κοντά στο Παλατάκι)
3. Graffiti από ομάδες νέων στην περίφραξη της στάσης Χαϊδάρι, επί της Ιεράς Οδού, με θέμα το ΜΕΤΡΟ και τη λειτουργία του.
4. Κυριακή πρωί 26/9/2010: Ποδηλατοδρομία από την Αφαία Σκαραμαγκά – Δαφνί – Παλατάκι – Ιερά Οδός (τερματισμός απέναντι από τη στάση Χαϊδάρι).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/9/2010

10:30 – Λεωφόρος Αθηνών & Αγίου Αντωνίου (Αφαία Σκαραμαγκά) - Ρέας – Δασικός Δρόμος – Δαφνί (μικρή στάση)
11:00 - Είσοδος Άλσος Δαφνίου – Βουλγαροκτόνος - Λεωφόρος Αθηνών – Παλατάκι (στάση – στο Παλατάκι θα είναι συγκεντρωμένοι παιδιά* και πεζοπόροι που θα διασχίσουν όλοι μαζί την οδό Καραϊσκάκη για να καταλήξουν στο παρκάκι Ιερά Οδός και Θερμοπυλών)
11:30 - Στρατάρχου Καραϊσκάκη – Κολοκοτρώνη – Θερμοπυλών και Ιερά Οδός (στο Πάρκο)
11:45 - Τερματισμός στο Πάρκο, απέναντι στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ/ Συναυλία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο Παλατάκι θα είναι συγκεντρωμένα τα παιδιά από τις 10:30 και θα κάνουν διάφορες δράσεις μέχρι την ώρα της αναχώρησης .

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Καλούμε οποιονδήποτε φορέα επιθυμεί:
1. Nα ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε από κοινού την επέκταση του ΜΕΤΡΟ Δυτικά και της λειτουργίας της στάσης Χαϊδάρι άμεσα.
2. Να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με όποιον τρόπο εκτιμά (ανακοίνωση, πανό κ.λπ)
3. Θα δώσουμε το λόγο για χαιρετισμό στη συγκέντρωση της Κυριακής 26/9/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: