Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση για την προστασία του οικοσυστήματος Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου και Λίμνης Κουμουνδούρου


[Anthemis chia: Ανθεμίς η Χία. Φυτό της Α. Μεσογείου με μεγάλη προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον. Ανθίζει από Φεβρουάριο έως Μάϊο,σε φρύγανα, βράχους, χωράφια. Εδώ σε ρεματιά του Ποικίλου. Φωτογραφία Τάσος Λύτρας]

[Πέρδικες στον Κορυδαλλό - "Γύρω στα 320π.Χ. ο Θεόφραστος μαθητής του Αριστοτέλη και πατέρας της Βοτανικής,αναφέρει ότι οι πέρδικες του Κορυδαλλού είχαν διαφορετικό κακάρισμα απ΄αυτές που είχε ακούσει σε άλλα σημεία της Ελλάδας"].

[Τσαλαπετεινός στο Όρος Αιγάλεω]

[Ο Κόλπος της Ελευσίνας από το Όρος Αιγάλεω, στο δασικό δρόμο κοντά στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Εξαιρετική θέα]

Αγαπητοί φίλοι,
στις 29-7-2010, καταθέσαμε στον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ), με αριθμό πρωτ. 2881 και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ-Γραφείο Υπουργού), με αριθμό πρωτ. 7655, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό και διαχειριστικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας. Στη πρότασή μας αναφέρονται για πρώτη φορά τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και αναλυτικά στοιχεία για την χλωρίδα και πανίδα.

Σας ζητούμε να υποστηρίξετε το αίτημά μας με την δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας μας.
Θα σας κρατούμε ενήμερους για τη εξέλιξη της υπόθεσης.

Ειρήνη Βαλλιανάτου, Τάσος Λύτρας, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Όμιλος για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη « ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ », Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου "Ο Δαφναίος Απόλλων", Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ, 92 ΣΕΛΙΔΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΑΙΣΙΏΝΟΥΝ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε συνάντηση εργασίας μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: