Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αποκατάσταση Παραλίας Επιταλίου, Δήμου Πύργου, μετά από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

 [Πριν]
[Μετά]

Το καλό να λέγεται... Κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός...  Κατεδαφίστηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του ΥΠΕΚΑ, ορισμένα αυθαίρετα στην Παραλία Επιταλίου, στον Πύργο Ηλείας. Περιμένουμε την κατεδάφιση των αυθαιρέτων του Μεσολογγίου και γενικά κάθε αυθαιρέτου σε ακτή, δάσος κ.λ.π.
Διαβάζουμε την ανακοίνωση (ΕΔΩ):

[Μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου κατεδαφίσεων από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έξι καταρχήν αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου (20 και 21 Φεβρουαρίου 2012), ακολούθησε η προσεκτική απομάκρυνση της παραχθείσας ποσότητας οικοδομικών αποβλήτων και η μεταφορά αυτών σε επιλεγμένο αδειοδοτημένο προς τούτο χώρο. Στη συνέχεια τα συνεργεία, υπό την εποπτεία της Ε.Υ.Ε.Κ.Α., προχώρησαν σε προσεκτικό καθαρισμό της ευρύτερης παραλιακής περιοχής και σε έργα αποκατάστασης της παραλίας.


Η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων στην παραλία Επιταλίου έως και την παραλία της Ζαχάρως, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και των αρμόδιων ΟΤΑ.
Σύντομα, μια παραλία μοναδικού κάλλους, θα αποκατασταθεί στο σύνολό της, όπως έγινε ήδη σε τμήμα της παραλίας Επιταλίου, ώστε να αποδοθεί στην ελεύθερη χρήση των Πολιτών.
Μπορείτε να βρείτε το σχετικό υλικό με την παραλία πριν και μετά την κατεδάφιση στις σελίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: