Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστική πορεία στο Χαϊδάρι σήμερα Σαββάτο 29/9/2012

[Φωτογραφία από την μεγάλη συγκέντρωση, πορεία, αποφασιστική απάντηση στη φασιστική επίθεση που οργάνωσαν τρεις συλλογικότητες της πόλης: Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου - ΙΣΤΟΣ - Κατάληψη Παπουτσάδικο]

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
Έξω οι φασίστες απ' τις γειτονιές

Σήμερα 29/9 το μεσημέρι, μετά από αντιφασιστική παρέμβαση - αφισοκόλληση στις γειτονιές του Χαϊδαρίου, από τρεις τοπικές συλλογικότητες και ενώ ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα γράφανε ένα σύνθημα στον τοίχο του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από φασίστα που βγήκε από το σπίτι της οδού Ανεξαρτησίας. Το φασιστοειδές, τους πλησίασε βρίζοντάς τους και τους χτύπησε με αλυσίδα και λουκέτο, προκαλώντας τραύμα στο κεφάλι του συντρόφου μας....

Στο Χαϊδάρι, μια περιοχή που χτίστηκε από πρόσφυγες και όπου οι Ναζί εκτελούσαν αγωνιστές στο  Μπλοκ 15, οι φασίστες (χρυσαυγίτες ή άλλοι) δεν έχουν καμία θέση. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που παίζουν οι φασίστες, τη στιγμή που το κράτος εφαρμόζει το σχέδιο υποτίμησης των ζωών μας και δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση των ανθρώπων που αγωνίζονται. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς, είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε και τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές στις γειτονιές μας. Φασίστες, πίσω στις τρύπες σας.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΙΣΤΟΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΙΚΟ

3 σχόλια:

Ευσέβιος είπε...

Αναρωτιέμαι πως συνδέεται η έννοια του "τσακίσματος" με το οικολογικό κίνημα, την αριστερά, την ειρήνη κλπ. Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι οι χρυσαυγίτες να "τσακίζουν" μετανάστες και αφισοκλολητές και οι μπάτσοι να "τσακίζουν" διαδηλωτές. Η απάντηση της αριστεράς στο φασισμό είναι να τον τσακίσεις? Πώς? Να βγούμε στο δρόμο και να πλακώνουμε τύπους με ξυρισμένα κεφάλια? Ο φασισμός "τσακίζεται" με επιχειρήματα και με διάλογο με τα νέα παιδιά που έχουν γίνει το φυτώριο της ακροδεξιάς. Μου είναι δύσκολο να υιοθετήσω-αναμασάω συνθήματα τύπου τσακίσματος που χρησιμοποιεί μία σέχτα της αριστεράς. Ας μην βάζουμε βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής!!!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

"Εν αρχή είναι ο λόγος" δηλαδή η καταδίκη των φασιστοειδών και της Χρυσής Αυγής.
Η ανάρτηση είναι ανακοίνωση των φορέων που είχαν καλέσει στη συγκέντρωση.
Μπορεί να μην αρέσει η φρασεολογία της ανακοίνωσης και τα συνθήματα κ.λ.π. όμως οι φράσεις και το στυλ του γραψίματος μιας ανακοίνωσης δεν συγκρίνονται με τις αλυσίδες, τις επιθέσεις και το τραύμα στο κεφάλι που προξένησαν στον άνθρωπο που έγραφε ένα σύνθημα στο τοίχο, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο και να του βάλουν ράμματα.
Η οικολογία σε γενικές γραμμές (υπάρχουν διάφορες εκφάνσεις) σέβεται, εκτιμά, και προστατεύει όλα τα πλάσματα και τα είδη του πλανήτη, είναι αντιμιλιταριστική, ειρηνική κ.λπ.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Για δείτε τι έγραφε ο Μπρεχτ με την ευκαιρία...
--------------------
Μπέρτολτ Μπρεχτ,
"Ιστορίες του κ.Κόυνερ, η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής", εκδόσεις Θεμέλιο

Αγάπη για την πατρίδα (μίσος για τους πατριδολάτρες) σελ.26

Ο κ.Κ. δεν τόκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε: παντού μπορώ να πεινάσω. Κάποτε όμως έλαχε να περνάει από μια πόλη που την είχε κυριεύσει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατέβει από το πεζοδρόμιο.
Ο κ.Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγανακτήσει ενάντια σ' αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί. Γιατί, ρώτησε ο κ.Κ., έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γι' αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία· γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.
http://grynf.blogspot.nl/2012/10/blog-post.html