Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δεν τσεκουρώθηκαν μόνο οι 4 γραμμές του ΟΟΣΑ στο Χαϊδάρι. Την ίδια ημέρα κόπηκαν 26 γραμμές...


[Έργο Jamer από την έκθεση "No money, just honey"/ Θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο "Οι δρόμοι της Αθήνας χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες"]

Όπως γράφουμε στον τίτλο της ανάρτησης το Σάββατο κόπηκαν 26 γραμμές του ΟΟΣΑ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το είχαμε αναφέρει την Πέμπτη 21/7 ΕΔΩ και λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Η κατάσταση στα ΜΜΜ πρόκειται να επιδεινωθεί δραματικά. Δεν είναι μόνο το Χαϊδάρι που πλήττεται. Είναι χιλιάδες επιβάτες απ΄ όλες τις περιοχές της Αθήνας που δεν "βρήκαν" το λεωφορείο το Σάββατο 23/7/2011 στη στάση.
Είχε προηγηθεί άλλο τσεκούρι σε άλλες περιοχές της Αθήνας πριν από δύο μήνες, αλλά εμείς πέρα βρέχει. Ακόμα και τώρα μιλάνε οι περισσότεροι για την κατάργηση των τεσσάρων γραμμών στο Χαϊδάρι.
Ας αφυπνιστούμε αδέλφια....

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Επτά σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είναι έτοιμοι αλλά δεν λειτουργούν λόγω "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS. "Δεν τα φάγαμε μαζί" κ.Πάγκαλε.
Τρεις από τους έτοιμους σταθμούς είναι στη Δυτική Αθήνα (Περιστέρι - Ανθούπολη - Αγία Μαρίνα/Χαϊδάρι).
Οι διαγωνισμοί για επεκτάσεις των σταθμών του ΜΕΤΡΟ μπλοκάρονται από τα αντικρουόμενα συμφέροντα.

Εμείς;

Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε την πόλη μας, τις συγκοινωνίες μας, το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου κάθε χρόνο 18-22 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εκδηλώσεις/ παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των πεζών, των ποδηλατών, των επιβατών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Το ίδιο θα κάνει και φέτος και θα επιδιώξει τη συνεργασία και τη κοινή δράση με άλλους φορείς και πολίτες.

Μέλη και φίλοι μας συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία: Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ (δείτε ΕΔΩ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
-
Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΟΣΑ έστειλε ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, "ΔΑΦΝΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: