Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εδώ τα καλά νέα – (1) Ποικίλο/ Μητρόπολη Λαμίας


(Ο χάρτης είναι copyright του Όμιλου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό στην Πετρούπολη "το Ποικίλο")
Δύο ενθαρρυντικές αποφάσεις των δικαστηρίων που σχετίζονται με το Ποικίλο Όρος και τη Μητρόπολη Λαμίας.
Α) Μετά από πολλές αναβολές και μετά από μια εξαήμερο δικαστική διαδικασία αθωωθήκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου κ.Δημητρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Απολλωνάτος μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η Μητρόπολη Λαμίας. Η υπόθεση αφορούσε 34 πλατείες και παιδικές χαρές που είναι ενταγμένες στον πολεοδομικό ιστό και στη ζωή της πόλης του Περιστερίου και για τις οποίες η Μητρόπολη είχε ζητήσει από το Δήμο να άρει την απαλλοτρίωση και να προχωρήσει σε πράξεις αναλογισμού. Με άλλα λόγια ζητούσε αποζημίωση!!!(μπλέ χρώμα χάρτη)
Β) Με την απόφαση 2217/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίπτει την αγωγή της αγίας Μητρόπολης Λαμίας που διεκδικούσε 4.138 στρέμματα στα διοικητικά όρια του Περιστερίου, Πετρούπολης και Ιλίου. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι «οι κληρονόμοι του Γεώργιου Ζωντανού ουδέποτε αναγνώρισαν την κληρονομιά του κτήματος «Πεύκα Βέρδη.» Άρα , αφού δεν έγινε η νόμιμη αποδοχή της κληρονομιάς, αυτή δεν υφίσταται, και επομένως δεν την κληρονόμησε η Μητρόπολη». Η άποψη του Δημήτρη Γκαντήραγα, μάρτυρα στη δίκη (Α), ιδρυτή της εφημερίδας Ελεύθερος Διάλογος και μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου είναι ότι «η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου θα μας απαλλάξει μια για πάντα από τις διεκδικήσεις γης στις περιοχές Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης» (καφέ χρώμα στο χάρτη).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απόφαση από νομικούς κύκλους θεωρήθηκε "σπουδαία" ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Μητρόπολη Λαμίας θα ασκήσει έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: