Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010
Για τη δυσοσμία που προέρχεται από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και για την ρύπανση./ Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και οι θέσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛι.Σ. Χαϊδαρίου
[Φωτογραφία: ΟΙΚΟ.ΠΟΛι.Σ. Χαϊδαρίου
[Φωτογραφία: Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου]
Για τη δυσοσμία που προέρχεται από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και για την ρύπανση.
Με αφορμή την απάντηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛι.Σ. Χαϊδαρίου έχει παρέμβει αρκετές φορές προφορικά αλλά και δύο φορές με έγγραφες καταγγελίες στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για τη δυσοσμία που προέρχεται από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.
Η πρώτη έγγραφη καταγγελία ήταν στις 28/8/2007 (αρ.πρωτ.11630) και η δεύτερη στις 15/10/2009 (αρ.πρωτ.15670). Η απάντηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην μεν πρώτη καταγγελία ήταν λιτή και κατέληγε στη διαπίστωση ότι «από την ανάλυση των δεδομένων που τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου απέστειλαν… δεν έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις (υδροθείου)… σε σχέση με τις μετρούμενες τιμές στην υπόλοιπη διάρκεια του μήνα».
Στη δεύτερη καταγγελία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος απάντησαν αναλυτικότερα, σε σχέση με την πρώτη καταγγελία του 2008, και όχι μόνο για τη δυσοσμία.
Για όλα αυτά υπάρχουν σχόλια, παρατηρήσεις, συμπεράσματα και προτάσεις...
Κλικάρετε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
-------
Τα γενικά συμπεράσματα, προτάσεις με αφορμή την απαντητική επιστολή των ΕΥΕΠ είναι:
1. Υπάρχει θέμα δυσοσμίας, ατμοσφαιρικών ρύπων (έστω σε βαθμό πολυμέλειας) που προέρχονται από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.
2. Υπάρχει θέμα διαρροών πετρελαιοειδών προς τη Λίμνη Κουμουνδούρου τόσο από τα ΕΛΠΕ όσο και από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ και του «παρακείμενου στρατοπέδου»
3. Η απαίτηση μας για συχνότερους και εντατικότερους ελέγχους με ιδία και σύγχρονα μέσα των Ε.Π. για τον έλεγχο των ατμοσφαιρικών και υπογείων ρύπων (διαρροές πετρελαιοειδών, στραγγίσματα από ΧΥΤΑ) επιβάλλεται και για έναν ακόμα λόγο. Η Λίμνη Κουμουνδούρου έχει χαρακτηριστεί, εκτός από ιστορικό τόπος (1974) πολύτιμος υγρότοπος. Σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν καταγραφεί 75 είδη ορνιθοπανίδας, ορισμένα απ΄ αυτά είναι σπάνια και απειλούμενα.
4. Να παρθούν μέτρα, όχι μόνο ελέγχου και καταγραφής των διαφόρων ρύπων, αλλά άμεσα μέτρα απορρύπανσης της Λίμνης Κουμουνδούρου.
5. Στην κατεύθυνση του ελέγχου, της απορρύπανσης και της προστασίας της περιοχής έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε με τους φορείς εκείνους που έχουν κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις με εμάς και ειλικρινά ενδιαφέρονται για τον έλεγχο, την απορρύπανση και την προστασία της ευρύτερης περιοχής.
[Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ]
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου