Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η Νομαρχία Αθηνών επιτρέπει προσωρινά τη διάθεση λυμάτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν της επιχείρησης"!!! - Χαβούζα;


Δεν έφταναν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, οι "ΧΥΤΑ" και η υπόγεια ρύπανση από τα στραγγίσματα των χωματερών και τις διαρροές εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, τα μπαζώματα στη θάλασσα,τα νέα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ. τώρα μαθαίνουμε ότι ο κόλπος της Ελευσίνας "δέχεται" και τα λύματα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) με απόφαση μάλιστα της Νομαρχίας.
Λοιπόν με απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών, τομέας Δυτικής Αθήνας, αρ.πρωτ.459/26-3-2010, με θέμα: "Χορήγηση προσωρινής άδειας διαθέσεως λυμάτων της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." δίνεται "η προσωρινή άδεια διαθέσεως των υγρών λυμάτων... στη θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά έμπροσθεν των εγκαταστάσεων της επιχείρησης".
Στο έγγραφο αναφέρονται κάποιοι όροι για την επεξεργασία καθώς και οι υπηρεσίες ελέγχου... όμως η απόφαση δεν μας αρέσει καθόλου... μα καθόλου... και θα επανέλθουμε.
H ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΑΒΟΥΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: