Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη νέα διαμόρφωση της Ιεράς Οδού/ Το τσιμέντο και από τις δύο πλευρές της καθόδου την κάνει επικίνδυνη



Βλέπαμε επί δεκαετίας ανατροπές Ι.Χ. επί της Ιεράς Οδού στο ύψος της εκκλησίας "Κοίμηση της Θεοτόκου" (Παναγίτσα) και διεκδικούσαμε να παρθούν μέτρα.
Τελικά διαπιστώνουμε ότι έστω με μεγάλη καθυστέρηση τα έργα ξεκίνησαν εδώ και μήνες και η εικόνα που σχηματίζεται πριν ακόμα ολοκληρωθεί το έργο είναι η εξής:
1) Στο τμήμα εκείνο της Ιεράς Οδού που γινόντουσαν οι ανατροπές και τα Ι.Χ. έπεφταν στο χαντάκι (ήταν χωμάτινο) έχει "σηκωθεί" μία διαχωριστική νησίδα από τσιμέντο ύψους 70 εκ.και δεξιά μια τσιμεντένια κατασκευή που "κλείνει" το χαντάκι ύψους ένα μέτρο. Σε περίπτωση που ένα Ι.Χ. διολισθήσει ή ένας οδηγός χάσει τον έλεγχο και βγει εκτός δρόμου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την σκληρή επιφάνεια του τσιμέντου με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί και τα τροχαία δυστυχήματα να γίνουν πιο σοβαρά. Δεν μιλάμε για υλικές ζημιές.
2) Το τσιμέντο έχει επιβαρύνει αισθητικά την πευκόφυτη περιοχή στο τμήμα της Ιεράς Οδού από την εκκλησία μέχρι το Σχιστό Κορυδαλλού.
Ειλικρινά ευχόμαστε να διαψευσθούμε, να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα και να αποκατασταθεί η ομορφιά του τοπίου με την ολοκλήρωση του έργου. Όμως έχουμε σοβαρές μα σοβαρές επιφυλάξεις...
Ουφφφφφφφ. Μήπως στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα δημιουργείται ένα μεγαλύτερο; Λέω μήπως.... Για δείτε και εσείς τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: