Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

28/7/2011: Αυξημένες οι τιμές του όζοντος σε Ελευσίνα - Νέα Σμύρνη χθες. Τις προηγούμενες ημέρες σε άλλες περιοχές της Αθήνας/ Προσοχή στον ήλιο



Πέμπτη 28/7/2011
Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις:
Στο σταθμό Ελευσίνας, στις 17:00, με τιμή 199 μg/m³
Στο σταθμό Νέα Σμύρνη, στις 15:00, με τιμή 189 μg/m³

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.
---------------------
Παρασκευή 29/7/2011 Δείτε ΕΔΩ.
-----------
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε συχνές υπερβάσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας όπως π.χ. στις ίδιες περιοχές Ελευσίνας, Νέας Σμύρνης και Περιστέρι (17/6/2011) - Λυκόβρυση, Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή (5/7/2011) κ.οκ.

Δυστυχώς και αυτές οι "υπερβάσεις" έγιναν ρουτίνα, ελάχιστοι ενδιαφέρονται, τις δε ανακοινώσεις και συστάσεις του ΥΠΕΚΑ "Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.." ποτέ δεν τις ακούμε από τα ΜΜΕ.

Κατά τα άλλα ακούμε ή διαβάζουμε για το χρώμα και το μέγεθος του μαγιό που φόρεσε η κα.... στη Μύκονο, ή με πια φιλαράκια έπινε ουίσκι "on the rocks" o τάδε παραγωγός της τηλεόρασης...
-------------------
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε θέματα για την κλιματική αλλαγή. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδηλώσεις και παρεμβάσεις κάθε Δεκέμβριο για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες που έχει στην υγεία, στο περιβάλλον και στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: