Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

"Ανοίγει" σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας/ Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και άλλοι φορείς από τη Δυτική Αθήνα διοργανώνουν την Τρίτη 20/9, στις 7:00μ.μ. συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ (Σύνταγμα)


Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητα προβάλλοντας κυρίως το αίτημα να λειτουργήσουν οι 7 σταθμοί (1 στο Χαϊδάρι, 2 στο Περιστέρι) του ΜΕΤΡΟ που είναι έτοιμοι, αλλά δεν λειτουργούν λόγω "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS.

Διαβάστε:
- To κάλεσμα για την συγκέντρωση την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ., στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος (ΕΔΩ).
Στη συγκέντρωση καλούν οι φορείς (μέχρι στιγμής): Πρωτοβουλία "Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" (την οργανώνει) - ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. - Περιβαλλοντικός Περιστερίου - SOS Τροχαία Εγκλήματα - ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω - Φίλοι του Πυριτιδοποιείου - Ελπιδοφόρος Ορίζοντας Αιγάλεω (ο κατάλογος είναι ανοικτός)

Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία: "Η σημαντικότερη από τις γνωστές πρωτοβουλίες διοργανώνεται από την «Οικόπολη» Χαϊδαρίου, με βασικό αίτημα να λειτουργήσουν άμεσα οι νέοι σταθμοί του μετρό στο Χαϊδάρι, το Περιστέρι και την Ανθούπολη, που σύμφωνα με τις παλιότερες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων έπρεπε αν ανοίξουν στα τέλη του 2008!

«Η πολιτική εμπλοκή με τη "Ζίμενς" δεν μας αφορά», απαντούν στη διοίκηση της «Αττικό Μετρό» και τους ισχυρισμούς της για τις καθυστερήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τα φάγαμε μαζί». Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα απαιτώντας να λειτουργήσουν οι νέοι σταθμοί, να ξεμπλοκαριστεί η επέκταση της γραμμής προς Πειραιά και να δρομολογηθεί η συνέχιση ώς το Ιλιο...."
(Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα ΕΔΩ)

- Την ανακοίνωση με όλα τα θέματα που αφορούν τη μετακίνηση και τα δικαιώματα των πεζών, ΑΜΕΑ, ποδηλατών στο Χαϊδάρι (ΕΔΩ)

- Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΕΕΚ:

Σάββατο 17/9/2011, στις 12:00 η κίνηση πολιτών ΠΕΖΗ διοργανώνει συγκέντρωση - πορεία από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Μοναστηράκι.
Κυριακή 18/9/2011 οι Ποδηλάτες/ισσες διοργανώνουν ποδηλατοπορεία, πικ - νικ, εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου.
Δευτέρα 19/9/2011 η Τροχαία Πάτρας διοργανώνει ημερίδα "Η τήρηση του ΚΟΚ" είναι ζωή.
Τρίτη 20/9/2011 ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και άλλοι φορείς συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις ΕΔΩ ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι επόμενες αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως θέμα τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ΜΕΤΡΟ και τη μετακίνηση στην πόλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: