Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής "Το Πυργί Χίου" για το Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειον, τις απολύσεις και την μεταφορά κλινικών


Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ και Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ), που δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση από την συγκυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στον δίκαιο αγώνα τους για τη ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Ειδικά το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ για μας τους ΧΙΩΤΕΣ αποτελεί ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης μας.

Το κληροδότημα του ΖΩΡΖΗ ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΗ στα 126 χρόνια της λειτουργίας του προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο χώρο της ψυχικής υγείας όντας πρωτοπόρο ψυχιατρικό ίδρυμα της χώρας.

Το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ του Φιλύρα, του Βιζυηνού, του Κρυστάλλη, του Μητσάκη, του Δραγούμη, του Καμπάνη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, υπήρξε το καταφύγιο πληθώρας αντιστασιακών και χώρος θαλπωρής και σίτισης πολλών πεινασμένων και αστέγων στα χρόνια της κατοχής.

Αυτό το «Θεραπευτήριο Ψυχών» απειλούν σήμερα να κλείσουν οι κυβερνώντες χωρίς να αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στην κοινωνία.

Για αυτό θα αγωνιστούμε για να μην υποβαθμιστεί και απαξιωθεί και θα ενώσουμε την φωνή μας μαζί με τους εργαζομένους και τους άλλους μαζικούς φορείς για να συνεχίσει τον κοινωνικό του ρόλο και την προσφορά στην ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: