Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου "Φθινοπωρινό απόγευμα στην Ιερά Οδό" | Η ομάδα ΜΙΚΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επισκέπτονται, ξεναγούν και παρεμβαίνουν εικαστικά και θεατρικά στους αρχαιολογικούς χώρους


[Φωτ. Γιάννης Ιγγλέσης "Ιερό Αφροδίτης" στην Αφαία Σκαραμαγκά]


Παρασκευή 31 Οκτ. 
Σε συνεργασία με το σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 


Ιερό Αφροδίτης (οικισμός Αφαίας) - αρχαίο τμήμα Ιεράς Οδού - Ακτή Σκαραμαγκά - Λίμνη Ρειτών.
(Ραντεβού στο Μετρό Αγ.Μαρίνα στις 2μμ / 2.30μ.μ. ιερό Αφροδίτης / 3μ.μ. Ιερά οδός στο ύψος του Copa Copana).Ο Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ διενεργεί μία περιβαλλοντική ξενάγηση με άξονα την ιστορία και την πραγματικότητα της περιοχής: μας ξεναγεί στην αρχαία ιερά Οδό, στη λίμνη των Ρειτών (Κουμουνδούρου) και στην Ακτή Σκαραμαγκά.
Στην έναρξη της διαδρομής μας στο Ιερό Αφροδίτης (Ντουλαπάκια): Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος στήνει ένα προσωρινό αφιερωματικό γλυπτό και η Χαρίκλεια Χάρη παρουσίαζει την περφόρμανς "Οφηλία ΙΙ" από τις "Ονειροπωλήσεις ενός Μοναχικού Περιπατητή".

Σε συνεργασία με τον Ορίζοντα Γεγονότων

Κεραμεικός: Δημόσιο Σήμα, 7μμ
Ανάγνωση του Επιταφίου Λόγου του Περικλή στο σημείο που εικάζεται οτι έγινε η αρχική του εκφώνιση από τον Περικλή.
Συζήτηση με θέμα "η Πόλη των Αθηνών είμαστε εμείς οι Αθηναίοι"

Κεραμεικός: Ορίζοντας Γεγονότων (Κεραμεικού 88), 8μμ
Στο φιλόξενο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων, θα παρακολουθήσουμε την εικαστική εγκατάσταση ταξίδι του Ορίζοντα με θέμα "Αόρατα Νησιά" και το αντίστοιχο ταξίδι του σε ελληνικά νησιά. Αφορμή του ταξιδιού η νομοθεσία περί αιγιαλού.
Συμμετοχικό εργαστήριο και brainstorming με ιδέες και προτάσεις περιβαλλοντικής στρατηγικής (Συντονισμός Ορίζοντας Γεγονότων, NonPlan Architectural Lab)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με 
microgeographies@gmail.com


Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: