Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του πιο σύγχρονου διυλιστηρίου της Ευρώπης! (video) | Ρυπαντικό επεισόδιο στις 2/2/2015 στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)

ΠΗΓΗ ECOELEUSIS 

Το πρώτο μεγάλο ρυπαντικό επεισόδιο της χρονιάς συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου 2015 στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Οι βασικές μονάδες του διυλιστηρίου για μια ακόμη φορά «έπεσαν», με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά καυσαερίων να διοχετευτούν στην ατμόσφαιρα από τις καμινάδες. Μικρότερο επεισόδιο είχε καταγραφεί στις 30 του περασμένου Δεκέμβρη.

Το ρυπαντικό επεισόδιο διήρκεσε έως τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου. Οι νοτιάδες των τελευταίων ημερών έφεραν περισσότερη δυσοσμία στους οικισμούς, ενώ οι εφιαλτικές σειρήνες του διυλιστηρίου ήχησαν και την πρωτομηνιά, όχι μόνο στο πλαίσιο δοκιμαστικής τους εφαρμογής…

Σχεδόν δεκατέσσερις μήνες μετά μήνες μετά την τελευταία της αυτοψία στο διυλιστήριο, η αποδεκατισμένη Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμα καταφέρει να συντάξει την έκθεση ελέγχου της εγκατάστασης.

Καμία ανακοίνωση για το συμβάν δεν εκδόθηκε, ούτε από τις ελεγκτικές αρχές, ούτε από τις Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας, ούτε από την εταιρεία, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν χάνει την ευκαιρία να κομπάσει για την «αριστοποίηση» και τις «περιβαλλοντικές επιδόσεις» του διυλιστηρίου… Διοργανώνει μάλιστα επιλεκτικές ξεναγήσεις δημοσιογράφων στο διυλιστήριο και προκαλεί πανομοιότυπα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, copy paste της κατευθυνόμενης πληροφόρησης που παρέχουν τα δελτία τύπου των ΕΛΠΕ!

Ιδού οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του πιο σύγχρονου διυλιστηρίου της Ευρώπης! Ο φάκελος της ασύμμετρης και αμετροεπούς υποψηφιότητας της Ελευσίνας για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» θα περιέχει σίγουρα τις «περιβαλλοντικές επιδόσεις» του διυλιστηρίου, ενίοτε μέγα χορηγού των Αισχυλείων μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: