Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

"Από τη Ρωσία με αγάπη" στο Χαϊδάρι με "ξεναγό" τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

 [Η πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κα Σοφία Ψαρρού - Δημητρίου]

[Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Μιχάλης Σελέκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ., Παναγιώτης Μοσχονάς και Νίκος Καραγιάννης,  η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη, ο επικεφαλής των ΠΟΛΙΤΩΝ σε ΔΡΑΣΗ και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Θοδωρής Σπηλιόπουλος]

[Το μουσικό σχήμα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. "Πορεία Δυτικά"]

[Χρειάστηκαν πολλές πρόβες και συνεργασίες για να πραγματοποιηθεί η μουσική - ποιητική εκδήλωση "Από τη Ρωσία με αγάπη"]

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση "Από τη Ρωσία με αγάπη"στο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Ευτυχώς οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους οργανωτές, οι οποίοι με τη βοήθεια και συνεργασία όλων έφτασαν σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Ο πολιτισμός, ως αγωγή ψυχής, δεν έχει σύνορα. Ενώνει τους λαούς καθώς χτίζει γέφυρες και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία. Η τέχνη αλλά και ιδιαίτερα η μουσική, ενώνει τους ανθρώπους. Δεν έχει όρια και δεν βάζει φραγμούς αντιθέτως σπάει».

Το μουσικό σχήμα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ Πορεία Δυτικά και η ομάδα ποίησης έχουν ξεκινήσει αυτή την διασυνοριακή μουσική επικοινωνία. Ήδη συνεργάζονται με ομάδες από άλλες 10 χώρες, ανταλλάσσουν τις μουσικές τους εμπειρίες και ετοιμάζονται να συνεργαστούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με άλλες ομάδες.. 

Είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να εργάζονται, να ζουν σε έντονους ρυθμούς, και έτσι δεν έχουν πρόβλημα πως να γεμίσουν τη μέρα τους. Το θέμα είναι να δουλέψεις πάνω σε ιδέες που μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Η εθελοντική δουλειά είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς σήμερα ώστε να προσφέρει στους άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: