Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Δημιουργία Δικτύου Πολιτών για την πολιτική προστασία- 1η συνάντηση



Ξεκίνησαν στις 25.10.2018 τα σεμινάρια για την πολιτική προστασία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.. Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου , ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ συντονίζει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+ με θέμα :
«Developing Skills in Dealing with Emergencies: Civil protection for people » - CPP .
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος , ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου-ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  και ο  οργανισμός Πνευματικής καλλιέργειας εκπ/σης και συμβουλευτικής στο Διαδίκτυο ( O.C.E.A.N NGO)  θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες  με σκοπό την  εκπαίδευση και  προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δημιουργώντας εθελοντικές ομάδες πολιτών, τόσο ενηλίκων όσο και νέων, σε συνεργασία με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα.
Με τη συνεργασία ειδικών οργανώνουμε τέσσερα (4) βιωματικά σεμινάρια-βιωματικά εργαστήρια  πολιτικής προστασίας.Συμμετείχαν μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του OCEAN. 

Ευχαριστούμε πολύ την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής στο αίτημά μας και τον εκρόσωπό της κ.Λάμια Παναγιώτη για την ενημέρωση στα θέματα για τις πυρκαγιές.
Στο 2ο μέρος ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με θέμα Βιωματική Ομάδα Αυτο-Βελτίωσης και διαχείρισης Συναισθημάτων  Φόβου, άγχους, τρόμου, πανικού.
Συντονίστριες ήταν η κ.Δήμητρα Σκούφη- Κατσιδονιώτη και η κ.Έλενα Μαστοράκη και τις ευχαριστούμε πολύ για τα συναισθήματα που μας βοήθησαν να βιώσουμε.
Ο σκοπός μας είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα  και αφετέρου να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες από πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε κάποιο ξαφνικό γεγονός.
Γενική παρατήρηση των συμμετεχόντων 
ήταν ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα θέματα πολιτικής προστασίας.
Μακάρι να πεισθούν όσο  το δυνατόν περισσότερα άτομα να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν.








Ο Δημήτρης Κατσιδονιώτης παρουσιάζει την εργασία της 2ης ομάδας








O Ανδρέας Χατζημηνάς παρουσιάζει το αποτέλεσμα της ομάδας του







  

Δεν υπάρχουν σχόλια: