Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

| Ενημέρωση για την προστασία πολιτών από τις δασικές Πυρκαγιές - 1ο μέρος|

Με επιτυχία έγινε η ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, την οποία οργάνωσαν ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Nature Friends Greece .


Συμμετείχαν πολίτες του Χαϊδαρίου και εθελοντές από άλλες περιοχές της Αττικής.
Ο ομιλητής Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου παρουσίασε τους κινδύνους που προέρχονται από τις δασικές πυρκαγιές, μίλησε για την ασφάλεια αλλά και την μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη προετοιμασία των κατοικιών και των οικισμών. Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τους παρευρισκομένους..


Ο Γιώργος Νικολακάκης, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και οργανωτής αυτής της δράσης, προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στη διεξαγωγή πυροφυλάξεων - εκπαιδεύσεων σε πυροφυλάκιο της Πάρνηθας.

Παρεμβάσεις έκαναν οι: Κώστας Φωτεινάκης, Πρόεδρος των Φίλων της Φύσης και η Σοφία Δημητρίου Ψαρρού, πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. οι οποίοι τόνισαν ότι εκτός από τη συνεχή ενημέρωση που αφορά περισσότερο σε βραχυπρόθεσμα οφέλη σχετικά με την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις δασικές πυρκαγιές, μεσο-μακροπρόθεσμος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση ικανού αριθμού πολιτών και η κατάρτισή τους, που πιθανά θα επιτρέψει και τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων και ενός Δικτύου πολιτών για την πολιτική προστασία.Επίσης έκαναν παρεμβάσεις και αρκετοί από τους συμμετέχοντες.
Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να συνεχισθούν οι ενημερώσεις-δράσεις ώσετ να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο και ενεργό Δίκτυο πολιτών για την πολιτική προστασία στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: