Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τελευταία συνάντηση του προγράμματος CPP στην Αθήνα

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου , ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ συντονίζει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα :«Developing Skills in Dealing with Emergencies: Civil protection for people » - CPP Οι συναντήσεις των συμμετεχόντων έγιναν στην περιοχή του Χαϊδαρίου, Δυτική Αττική, από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2019. Σε αυτές συμμετείχαν 14 άτομα: έξι από την Ελλάδα (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.), τρία από τη Γεωργία (Georgian Technical University), τρία από την Ιταλία (ένα από Training 2000 και δύο από Falchi della Rovere) και δύο από την Τουρκία (Akdeniz University).
https://cpp2018.wordpress.com/activities/ 
3 Οκτωβρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, που προετοίμασαν μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και στο οποίο συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι από άλλες οργανώσεις, που ασχολούνται και με την Πολιτική Προστασία, έγινε αρχικά μια σύντομη εισαγωγή σχετική με το πρόγραμμα από τη Σοφία Ψαρρού, Πρόεδρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (συντονιστικού οργανισμού του CPP). Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Χατζημηνάς, μέλος του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του προγράμματος.
Σημαντικότερη όμως δραστηριότητα της βραδιάς, η οποία αποσκοπούσε στην διατήρηση της βιωσιμότητας και στην περαιτέρω διάδοση των δράσεων του προγράμματος, ήταν η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων γύρω από τη δημιουργία Δικτύου Οργανώσεων & Πολιτών για την Πολιτική Προστασία σε καθεμιά από τις συμμετέχουσες χώρες (ίσως και εκτός αυτών). Στο τέλος της διαδικασίας αυτής, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, καθώς και οι εκπρόσωποι των παριστάμενων οργανώσεων υπέγραψαν ένα σύμφωνο δημιουργίας αυτού του δικτύου και τη συνέχιση των δράσεων γύρω από την Πολιτική Προστασία.
4 Οκτωβρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην έδρα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, από 09:00 έως 13:00, έλαβαν χώρα τα παρακάτω:Η Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., σε σύντομη εισαγωγή της, εστίασε την προσοχή των συμμετεχόντων στο γεγονός ότι οι περισσότερες προγραμματισμένες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί και υπενθύμισε πως πρέπει να συνεχισθούν δράσεις για την Πολιτική προστασία και στο μέλλον.Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν γύρω από τα παρακάτω θέματα:
• Τελική μορφή της ιστοσελίδας του προγράμματος, συμμετοχή στο υλικό που υπάρχει ηλεκτρονικά σε σελίδα του Μoodle, δράσεις βιωσιμότητας και διάδοσης του προγράμματος.
• Λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία δικτύων Πολιτικής Προστασίας σε κάθε χώρα.
Συμφωνήθηκε επίσης ο συνεχής εμπλουτισμός της σελίδας του CPP στο fb, η οποία θα αποτελεί και ένα «χώρο» συνεχούς πρόσκλησης πολιτών να την επισκέπτονται κι ένα «μέσο» δικτύωσής των, με στόχο την καλύτερη διάδοση του προγράμματος.
Το απόγευμα οι συμμετέχοντες «έφεραν βόλτα» (με αυτοκίνητα μελών του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.) τη γραφική Δυτική - Νοτιοδυτική ακτή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης αυτή παρατήρησαν κάποιες καταστροφές (κυρίως «δασικές» πυρκαγιές) και συζήτησαν γύρω από αυτές.
Στο Σούνιο επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Ναό του Ποσειδώνος και, παρά το συννεφιασμένο καιρό που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας, απήλαυσαν τη δύση του ηλίου.
Τελικά, στο Λαύριο, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής και συζήτησαν με επαγγελματίες πυροσβέστες για τις καλοκαιρινές δασικές πυρκαγιές και τη συμπεριφορά των πολιτών προ και κατά τη διάρκειά τους.
5 Οκτωβρίου 2019.Οι συμμετέχοντες, καθώς και άλλα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., απήλαυσαν μια ημερήσια κρουαζιέρα σε τρία νησιά: Ύδρα-Πόρος-Αίγινα.
Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από κανόνες ασφαλείας ενός ταξιδιού με πλοίο.Επίσης, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας έγινε και η «Τελετή Απονομής Βεβαιώσεων Συμμετοχής».
6 & 7 Οκτωβρίου 2019
Ο Θεόδωρος Ορεινός, μέλος του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., μετά από την έκφραση ενδιαφέροντος από τους δύο συμμετέχοντες στη συνάντηση από το Akdeniz University, της Τουρκίας, ανέλαβε εθελοντικά την εκτός προγράμματος διήμερη περιοδεία σε πόλεις και χωρία της Πελοποννήσου, την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος (και συζήτηση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές), την φιλοξενία τους στο σπίτι του στα Λαγκάδια Αρκαδίας και, τελικά, την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στα Μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας και συζήτηση γύρω από αυτά. Όλοι απήλαυσαν την περιοδεία, παρά το βροχερό καιρό της δεύτερης ημέρας.
Στο σύνδεσμο https://www.oiko-polis.com/erasmus-ka2-civil-protection-cpp/  μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.
Επίσης ΕΔΩ και ΕΔΩ είναι δύο βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: