Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων | Επίσκεψη, Ξενάγηση της Λίμνης Κουμουνδούρου από το Ποικίλο Όρος | Διοργάνωση: ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ & ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

Επισκεφθείτε το Event στο Facebook ΕΔΩ

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από το 2008 διοργανώνουν τακτικά επισκέψεις και ξεναγήσεις στη Λίμνη Κουμουνδούρου, ιδιαίτερα δε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, 2 Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία όμως χρόνια λόγω της υπερχείλισης της Λίμνης Κουμουνδούρου (Λίμνες των αρχαίων Ρειτών) και λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας των μεταναστευτικών πουλιών αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε τον οικότοπο τους χειμερινούς μήνες.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 οι ΦτΦ και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. διοργανώνουν πεζοπορία στο Ποικίλο Όρος και ξενάγηση από ψηλά της Λίμνης Κουμουνδούρου αλλά και γενικότερα του Ορεινού Όγκου Αιγάλεω, Ποικίλου.

Για τη Λίμνη Κουμουνδούρου διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πληροφορίες για την επίσκεψη με ιδία μέσα και δωρεάν ξενάγηση:
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 | ώρα 10:15 π.μ. συνάντηση επί της Λ.Αθηνών στο Ψυχιατρείο Δαφνίου.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΗΣ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 374 ΧΑΪΔΑΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12462 – ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ https://goo.gl/maps/dzgDqDDp7uCbqcuo8

10.30 – 13:30 περίπου τρεις (3) ώρες πεζοπορία στο Ποικίλο Όρος και αγνάντεμα της Λίμνης Κουμουνδούρου από το Λόφο της Ηχούς

(η πεζοπορία είναι εύκολη και δεν απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα, ωστόσο οι πεζοπόροι θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να είναι καλά στην υγεία τους)

Ελάχιστος Εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, αδιάβροχο, σκούφος

Πληροφορίες: oikopolis2007@gmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: