Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

International Firefighters' Day- 4 Μαΐου

 Η Διεθνής Ημέρα των Πυροσβεστών γιορτάζεται στις 4 Μαΐου. Καθιερώθηκε μετά από μια πρόταση που εστάλη μέσω email σε όλο τον κόσμο στις 4 Ιανουαρίου 1999, λόγω του θανάτου πέντε πυροσβεστών σε τραγικές συνθήκες σε μια δασική πυρκαγιά στην Αυστραλία.

  

\
Στον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ υλοποιούμε το πρόγραμμα VOLinACT:
VOLunteers in ACTion : Raising Awareness For Volunteer Fire Fighters

Στόχος του έργου VOLinACT είναι να διαδώσει πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αξιοποιώντας τη δυναμική του εθελοντισμού των πολιτών μέσω δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης. Είναι ένα έργο με εγγενείς δυσκολίες και προκλήσεις, το οποίο προσδοκούμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι υποψήφιοι εθελοντές θα εκπαιδευτούν μέσω συνεδριών ηλεκτρονικής μάθησης που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσουν τους εθελοντές να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον με στόχο να είναι αποτελεσματικοί στις έκτακτες ανάγκες και οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν να γίνουν πιστοποιημένοι εθελοντές .

Έχει δημιουργηθεί ένας ιστότοπος για υποψήφιους πυροσβέστες-εθελοντές, με πολλές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη δασική πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και των μέτρων πρώτης κρούσης.

ΕΔΩ είναι ανεβασμένο το υλικό στην ελληνική γλώσσα. 

Μέχρι τέλος  Μαΐου θα υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο συμμετοχής στην  επιμόρφωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο volinact21@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: