Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

21 Μαρτίου 2010: Παγκόσμιες Ημέρες α) Ποίησης β) Δασοπονίας γ) ενάντια στο ρατσισμό δ) Κουκλοθέατρου/ Ποικίλο Όρος


[Κλικάρετε στη φωτογραφία για να μεγεθυνθεί]

Η 21η Μαρτίου έχει τις χάρες της... Μεγάλη και Παγκόσμια Ημέρα... αλλά το blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου δεν αποτελεί το κέντρο του κόσμου που να τα προβάλει όλα. Περιοριζόμαστε στην ποίηση και στη δασοπονία.

Η αφίσα που βλέπετε είναι από το αρχείο μας, όμως τα αιτήματα που καταγράφονται στα "κλαδιά" του δένδρου παραμένουν επίκαιρα. Για την αξία των δασών υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία και εκατομμύρια αναρτήσεις στο Internet. Στη δική μας ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας επιλέξαμε τις παρακάτω πληροφορίες:

1. Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού η Φιλοδασική Εταιρεία και η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη με τη στήριξη της εταιρείας ΥΛΗ του δασολόγου Ηλία Αποστολίδη με θέμα "Τα ελληνικά δάση και η κλιματική αλλαγή" παρουσιάστηκαν τρεις εισηγήσεις τις οποίες συνιστούμε σε όποιον ενδιαφέρετε να εντρυφήσει στο θέμα. Την περίληψη διαβάστε ΕΔΩ.

2. Ποικίλον Όρος (1): Την Κυριακή 14/3/2010 ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου μαζί με τον Όμιλο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό στην Πετρούπολη συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου. Το θέμα ήταν η ανέγερση του 10ου Λυκείου Περιστερίου σε δασική ζώνη προστασίας του Ποικίλου Όρους. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η θέση που έχει κατατεθεί στη "Χάρτα για την προστασία και την Οικολογική ανάδειξη του Ποικίλου Όρους": Δασική έκταση χωρίς ανέγερση κτηρίων ακόμα και για κοινωνικούς λόγους. Υπερασπίζουμε το δασικό χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους. Διαβάστε και το ρεπορτάζ της συνέντευξης ΕΔΩ.

3. Ποικίλον Όρος (2): Επιστολή/ απάντηση στην ΕΡΓΟΣΕ για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου - Ασπροπύργου και για τη γέφυρα στο ύψος του Δαφνίου. Με ακράδαντα επιχειρήματα η Συντονιστική Επιτροπή των 502 κατοίκων αντικρούονται οι ισχυρισμοί της ΕΡΓΟΣΕ. Περισσότερα ΕΔΩ.

4. Ποικίλον Όρος (3): "Κάποιοι" έσπασαν τις κλειδαριές στις δύο μπάρες στο ύψος της γέφυρας του Σκαραμαγκά. Αγώνες μηνών το καλοκαίρι του 2009 είχαν ως αποτέλεσμα να τοποθετηθούν μπάρες και να σταματήσει η διέλευση και η στάθμευση των Ι.Χ. στη δασική έκταση. Όμως με παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στον ΑΣΔΑ και στο Δασαρχείο θα τοποθετηθούν νέα λουκέτα και οι μπάρες θα κλείσουν (22 ή 23/3/2010). Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή του δάσους σε χώρο στάθμευσης. (διάβαζε και το 5).

5. Ποικίλον Όρος (4): Στις 27/7/2009 τρεις συλλογικότητες α) ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου β) Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου γ) Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αφαίας είχαμε απευθύνει πρόταση προς τον ΑΣΔΑ και το Δήμο Χαϊδαρίου να "Γίνει δενδροφύτευση στη δασική περιοχή στο ύψος της γέφυρας Σχιστού - Σκαραμαγκά, αριστερά από την μπάρα". Τελικά ο ΑΣΔΑ υιοθέτησε την πρόταση και ήδη έχει κατατεθεί μελέτη προς το Δασαρχείο για δενδροφύτευση στην υποδεικνυόμενη από τους φορείς τοποθεσία.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: