Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μια ακόμα "Διαδρομή" στο Ποικίλο Όρος (Σκοπευτήριο, Νεκροταφείο κ.λπ)/ "Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"

 Κινηματικές δράσεις για το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο,
 Πως ανατράπηκε η κατασκευή του «Σκοπευτηρίου» & του «Νεκροταφείου»
 Να χαρακτηριστεί το οικοσύστημα: Περιοχή Προστασίας της Φύσης

Το άρθρο αυτό γράφτηκε «για να θυμούνται και να τιμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι», όπως έλεγε μια ραδιοφωνική εκπομπή παρουσιάζοντας παλαιά τραγούδια. Ο αγώνας για την προστασία του αστικού και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς η ανάδειξη της τοπική ιστορίας, είναι δύσκολος και συνεχής, χρειάζεται συνεργασία και κοινή δράση διαφόρων ειδικοτήτων και νέες μεθόδους «υπεράσπισης».

[Φωτ.Τάσος Λύτρας - To Σκοπευτήριο από ανατολικά προς δυτικά»]

[Φωτ. Τάσος Λύτρας: Χώρος Σκοπευτηρίου – Τούνελ!!!]

[Η 1η Κοιλαδογέφυρα και οι «βοηθητικοί δρόμοι» για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Ασπροπύργου στο Όρος Αιγάλεω./ Το κτήριο δεξιά είναι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στη Ζώνη 1!!! – Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια]

[Βοτανικός Κήπος «Διομήδους» - τέρμα Ιερά Οδός, πριν τη Μονή Δαφνίου]

Θα αναφερθούμε κυρίως στο παρελθόν, που στους περισσότερους είναι άγνωστο, και λιγότερο στο παρόν και στο μέλλον. Προφανώς δεν διεκδικούμε το ρόλο του «ληξίαρχου» που καταγράφει τα προβλήματα και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Από την αρχή δηλώνουμε ότι α) δεν τα γνωρίζουμε όλα β) δεν παρουσιάζουμε όσα γνωρίζουμε με λεπτομέρειες. Ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλες εξιστορήσεις και νέες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δείτε και τις κατωτέρω αναρτήσεις που είναι σχετικές με το άρθρο.
Κ.Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: