Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Διαφημιστικές πινακίδες... ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ...


[Θηβών και Λ.ΑΘηνών - Πριν την καθαίρεση]
[Θηβών και Λ.ΑΘηνών - Μετά την καθαίρεση]




[Κάτω από τη γέφυρα του Κηφισού στη Λ.Αθηνών - Πριν την καθαίρεση]
[Κάτω από τη γέφυρα του Κηφισού στη Λ.Αθηνών - Μετά την καθαίρεση]


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι:
1) Οι διαφημιστικές πινακίδες στην Λ.ΑΘηνών, στο Δήμο Χαϊδαρίου, έχουν σχεδόν όλες ξηλωθεί. Η αρχή έγινε με τις δύο πινακίδες που ήταν στην οροφή του πρώην Δημαρχείου και συνεχίστηκαν κατά μήκος της Λ.ΑΘηνών. Έχουν παραμείνει ορισμένες σε οροφές κτηρίων αλλά είναι λίγες. Από τη Λίμνη Κουμουνδούρου και μέχρι το Camping δεν έχουμε πια διαφημιστικές πινακίδες σε ποσοστό 95%.
2) Ενημερώσαμε για την ύπαρξη των πινακίδων που βλέπετε στις φωτογραφίες την αρμόδια υπηρεσία στο ΥΠΕΚΑ και εντός ολίγων ημερών ξηλώθηκαν. Ας καταγγείλουν και άλλοι πολίτες στις περιοχές τους την ύπαρξη διαφημιστικών πινακίδων που εξακολουθούν να είναι πολλές, ακόμα και έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.
3) Ο αγώνας για μια καθαρή πόλη και για μια πιο ασφαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων πρέπει να συνεχιστεί. Τα συμφέροντα είναι πολλά. Όμως θα πρέπει οι δημοτικές και οι περιφερειακές παρατάξεις να μη χρησιμοποιήσουν για την προβολή τους διαφημιστικά ταμπλό στις εκλογές του Νοεμβρίου και να συμβάλουν και αυτές στην προσπάθεια που γίνεται.

Δείτε ΕΔΩ την πρoηγούμενη ανάρτηση στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. και ΕΔΩ το άρθρο του Μανώλη Ανδριωτάκη στο France 24. Όπως έχουμε προαναφέρει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη "ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ"

θΑ επανέλθουμε με νεώτερα για τον ποδηλατοδρομία κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: