Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών αρνείται να γίνει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης - Οι εργολήπτες ΔΕΝ διακόπτουν καμία ηλεκτρική παροχή


Η άρνηση πολλών πολιτών να καταβάλλουν το χαράτσι είτε από οικονομική αδυναμία, είτε από πολιτική θέση, συνεχώς και μεγαλώνει και παίρνει ποιοτικότερα χαρακτηριστικά. Δεν είναι φυσικά μόνο το χαράτσι, είναι και η φορολογία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, η απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας κ.λπ. που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα πρωτοφανών αντιδράσεων.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, που δεν τα "έφαγαν μαζί" με τους κάθε φορά κυβερνώντες, σε πρώτη φάση δυσφορούν και αρνούνται με όσα μέσα διαθέτουν, με όση δύναμη έχουν να "παραδοθούν αμαχητί στη σφαγή".  Σε δεύτερη φάση προσπαθούν να βρουν τρόπους άμυνας και συνεργασίας για να αντιμετωπίσουν το καταστροφικό "τσουνάμι" που τώρα πια συνειδητοποιούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Ίσως για πρώτη φορά δεν ακούσαμε διαμαρτυρίες για την απεργία των εργαζομένων στους  ΟΤΑ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όντως δημιουργούν προσωρινά προβλήματα στην πλειοψηφία του λαού. Και όχι μόνο δεν ακούσαμε διαμαρτυρίες, αντίθετα είχαμε μηνύματα συμπαράστασης.
Η απεργία  στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ στον Ασπρόπυργο συνεχίζεται για περισσότερο από 40 ημέρες χάριν  της αποφασιστικότητας των εργαζομένων αλλά και της ηθικής, πολιτικής και πρακτικής συμπαράστασης της κοινωνίας.

Έτσι φτάσαμε και στην άρνηση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να "συμμετάσχουν σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής". Διαβάστε την ανακοίνωση:
[Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά  η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.
]

Φυσικά η άρνηση των Εργοληπτών είναι ακόμα ένα λιθαράκι στην γενικότερη άρνηση να δεχτούμε τον αυτοχειριασμό μας, αλλά οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το χαράτσι, είναι η κατάρρευση που κοινωνικού κράτους και οι μεγαλύτεροι φόροι που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: