Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα δύο νέα αλλά και τα υπάρχοντα Super Market, τα καφέ, τα σουβλατζίδικα, και τα σαντουϊτσάδικα δημιουργούν συνθήκες κυκλοφοριακού χάους και προβλήματα στην οδική ασφάλεια/ Τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγε κανείς... ΚΑΝΕΙΣ

[Η πρόταση του πολεοδόμου +Γρηγόρη Διαμαντόπουλου  (ΕΔΩ) για τον υπόγειο κόμβο στη Λ.ΑΘηνών δεν απασχόλησε σοβαρά κανέναν]

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου τόσο στις προτάσεις του για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου (2011) όσο και με τα 10 αιτήματα που υπέβαλε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Σεπτέμβριος 2009), είχε επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι τράπεζες κ.λπ. που  συνεχώς αναπτύσσονται στους κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου Καραϊσκάκη, Γ.Παπανδρέου  αλλά και στη Λ.Αθηνών.
Ακούσαμε πολλά "ότι τη λύση θα τη δώσει η αγορά" και άλλες απόψεις που τελικά δεν επαληθεύτηκαν.
Σήμερα έρχονται αρκετοί πολίτες να παραπονούνται για την κίνηση με τα Ι.Χ. γύρω από τα δύο νέα Σούπερ Μάρκετ επί της Λ.Αθηνών.
Εμείς δεν είμαστε σοφοί, ούτε εξυπνότεροι από τους άλλους, απλά παρακολουθούμε τις αναλύσεις, τις προτάσεις των πολεοδόμων και των συγκοινωνιολόγων για τα θέματα πόλης και έτσι μπορούμε να παρεμβαίνουμε εγκαίρως και με επιχειρήματα. Όμως στου "κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".

Να τι λέγαμε το Σεπτέμβριο του 2009 στο κείμενο που καταθέσαμε με τίτλο "Διεκδικούμε την πόλη μας. Ζητάμε":

"Την μη έκδοση από το Δήμο Χαϊδαρίου νέων αδειών, τουλάχιστον για μια πενταετία, για καταστήματα ψυχαγωγίας, στις περιοχές Κέντρου, Δάσους Χαϊδαρίου και κατά μήκος της Λ.Αθηνών τα οποία λειτουργούν ως μαγνήτες Ι.Χ. κ.λπ.
Η θέση μας είναι ότι η φέρουσα ικανότητα της πόλης για καταστήματα ψυχαγωγίας αλλά και για μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ κλ.π. έχει εξαντληθεί."  
Θέση α/α 10, διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση (ΕΔΩ)

"Προμηθείς και όχι Επιμηθείς" η βασική αρχή της Οικολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: