Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Βράβευση μαθητών 5ου διαγωνισμού , ηλεκτρονικό περιοδικό, ανακοίνωση 6ου διαγωνισμού


Α. H Εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 5ο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του OIKO.ΠΟΛΙ.Σ σε συνεργασία με τη Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2018- 2019, έγινε την  Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.
Οι βραβευθέντες μαθητές παρουσίασαν ολόκληρο ή μέρος του έργου τους στην εκδήλωση  σε ένα κλίμα ενθουσιασμού.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους όλα τα παιδιά, όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
 Εκτός από τα βραβεία που απονεμήθηκαν  στα παιδιά που διακρίθηκαν τα έργα τους, απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Σε αυτή την υπέροχη γιορτή της Μαθητικής Λογοτεχνίας  ο Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ βράβευσε την Ιωάννα Δεκατρή , Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄ Δ/σης Β/θμιας Εκπ/σης για την εθελοντική της προσφορά στην υλοποίηση των διαγωνισμών ποίησης διηγήματος ,τους οποίους οργάνωσε ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ τα σχολικά έτη 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί , ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Χαϊδαρίου, μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Τους ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους, και ιδιαιτέρως τα μέλη της κριτικής επιτροπής  που μας τίμησαν με την παρουσία τους,  Αγγελική Γκανά,   Μαρία Χρονά, Ιωάννα Μανδάλου .
Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Β. Το ηλεκτρονικό περιοδικό με τα έργα των βραβευθέντων μαθητών βρίσκεται στο λινκ https://joom.ag/sJoe
Μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το αναρτήσετε όπου κρίνετε.

Γ. Αυτός ο διαγωνισμός είναι θεσμός για αυτό θα τον συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά.
Ζώντας τις απότομες και γρήγορες αλλαγές του πλανήτη μας και αλληλοεπιδρώντας μέσα σε ομάδες, κοινότητες και κοινωνίες με διαφορετική εθνική καταγωγή, διαφορετική μητρική γλώσσα, διαφορετικά ήθη και έθιμα, πιστεύουμε πως χρειάζονται χώροι και δράσεις που ενθαρρύνουν το διάλογο ανάμεσα στα μέλη αυτής της πολύχρωμης κοινωνίας, ώστε να μειωθεί ο φόβος, η προκατάληψη και ο αποκλεισμός.
Γι'αυτό θα θέλαμε στο φετινό μας 6o διαγωνισμό να συμμετάσχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα .
Έτσι θα αναδειχθεί όλη η ομορφιά της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όταν αγκαλιάζονται οι πολιτισμοί, και χωρίς προκαταλήψεις προσφέρουν όλο τον πλούτο και τη δύναμή τους για να χτίσουν την πιο μεγάλη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου:

Ποίημα και Διήγημα σε γραπτό λόγο ή ψηφιακή αφήγηση. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργείστε είτε ατομικά είτε συλλογικά.
Ημερομηνία λήξης 6.4.2020.
Αναλυτικά:
 Μαθητών Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου).
 α. Διήγημα ή ποίημα με Ελεύθερο Θέμα.
β. Διήγημα με Φανταστικό Θέμα ή Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα.
γ. Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα.

Αφήστε κάτω τις υπολογιστικές μηχανές που εγκλωβίζουν τα νιάτα και πιάστε τη γραφίδα σας που γίνεται όπλο πολιτισμού και προόδου. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των λέξεων. Ο Ελύτης με το στίχο του περιφρόνησε τη χιτλερική δύναμη περισσότερο από το συμμαχικό στρατό.
Πληροφορίες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
https://www.oiko-polis.com/h-poihsh-sth-zoh-mas/ μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2020.

Η οργανωτική επιτροπή

Σοφία Δημητρίου Ψαρρού- Πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, χημικός, π.Υπεύθυνη Π.Ε
Ιωάννα Δεκατρή- Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Γ Αθήνας
Βούλα Σοφού – Μέλος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Φιλόλογος
Ανδρέας Χατζημηνάς- Μέλος του ΔΣ του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, καθηγητής πληροφορικής
Δεν υπάρχουν σχόλια: