Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Τα ελικόπτερα στον Όλυμπο και τα αγριόγιδα που "αυτοκτονούν" - Αφιερώνεται στο +Γιώργο Ντούρο/ Και στην Ήπειρο τα ίδια - ΑΙΣΧΟΣ.

Δείτε τις φωτογραφίες και μετά κλικάρετε στο Πράσινο Χαμομηλάκι
Κρατείστε την ψυχραιμία σας!!!

Και εμείς αφιερώνουμε, εκτός από τον ΤΟΠΟ και το Πράσινο Χαμομηλάκι, στο δασολόγο +Γιώργο Ντούρο, πρώην δασάρχη Πάρνηθας και Δ/ντή της Δ/σης Δασών, που γέμισε με αγριελιές το Ποικίλο Όρος, έγραψε άρθρα για το βουνό, συμμετείχε στην ημερίδα του Ομίλου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό στην Πετρούπολη "Το Ποικίλο".
Ο +Γιώργος Ντούρος λόγω της θέσης του έγραφε και με το ψευδώνυμο "Κώστας Κλωνάρας" σε οικολογικά περιοδικά όπως στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ κ.ά.
Υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Σχίζα, του Σάκη Κουρουζίδη κ.ά. Κείμενα του +Γιώργου Ντούρου έχουν συγκεντρωθεί και πρόκειται να εκδοθούν σε βιβλίο από την ΕΥΩΝΥΜΟ Οικολογική Βιβλιοθήκη. Δύο από τα άρθρα του +Γεώργιου Ντούρου για το Ποικίλο Όρος και για το πως εμφανίζονται οι "ιδιοκτησίες" στα δάση, τα στείλαμε από το αρχείο μας στην ΕΥΩΝΥΜΟ και θα συμπεριληφθούν στο υπό έκδοση βιβλίο.
ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ" - ΣΤΟ BLOG OIKONIKHPRAGMATIKOTHTA.
----------------
Ο φίλος μας ο Γιάννης Βέλλης μας είπε ότι τα ίδια γίνονται και στην Ήπειρο... Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε τη σχετική ανάρτηση από το blog των Οικολόγων Πράσινων Ιωαννίνων. ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΥΜΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: