Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

1η Διεθνής συνάντηση για το πρόγραμμα READY4DISasters- ευαισθητοποίηση πολιτών για τις φυσικές καταστροφές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  1η συνάντηση του προγράμματος στην Αθήνα- 23-27/1/2023 σε ένα κλίμα φιλίας και απόλυτης συνεργασίας.

 Στόχοι συνάντησης :

Οι κύριοι στόχοι της εναρκτήριας συνάντησης ήταν: 

- Να γνωριστούν οι συνεργάτες  μεταξύ τους 

-Να μοιραστούν τα κίνητρα και τις επιθυμίες για τα αποτελέσματα  του έργου

-Καλύτερη κατανόηση και συζήτηση των στόχων του έργου 

-Να συζητηθεί ο σχεδιασμός των επόμενων δραστηριοτήτων 

25.01.2023 Πρώτη ημέρα της εναρκτήριας συνάντησης στο Διομήδειο Κήπο.

Βίντεο από τη συνάντηση: 


-Η πρώτη ημέρα της συνάντησης ξεκίνησε με ένα παιχνίδι γνωριμίας.

Στη συνέχεια, η Σοφία Δημητρίου, εκ μέρους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους εταίρους. Αργότερα, ο καθηγητής Selcuk Toprak, ως συντονιστής του έργου από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Gebze, έκανε μια παρουσίαση πληροφοριών για το έργο. Αναφέρθηκε σε ορισμένα σημαντικά σημεία και στο περιεχόμενο του έργου.

Οι εταίροι παρουσίασαν τα ιδρύματά τους με σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με την εμπειρογνωμοσύνη τους ως ίδρυμα/οργανισμό, τα δυνατά σημεία των ιδρυμάτων τους και τη συμβολή τους στο έργο.

Στη συνέχεια , οι υπεύθυνοι κάθε δράσης έδωσαν  λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης του έργου. 

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας, όλοι οι εταίροι συμμετείχαν σε οργανωμένη επίσκεψη στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου. Ο Γεώργιος Νικολακάκης, υπεύθυνος πυρασφάλειας του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, έκανε μια παρουσίαση με θέμα "Πυροπροστασία στον Βοτανικό Κήπο".

Ο Θεόδωρος Ορεινός πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τις πλημμύρες και τις βιομηχανικές καταστροφές. Μοιράστηκε τις πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες εμπειρίες και μελέτες περιπτώσεων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για τις φυσικές καταστροφές από την Αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου και υπεύθυνη πολιτικής προστασίας του Δήμου, κ. Κ.Χρονοπούλου.

Ο Danilo Calabrese και ο Elmo De Angelis μοιράστηκαν τη γνώμη τους και τις προηγούμενες εμπειρίες τους σχετικά με την προετοιμασία της έρευνας και τη δημιουργία χάρτη ικανοτήτων εθελοντή με όλους τους εταίρους.

 

26.01.2023 Δεύτερη ημέρα της εναρκτήριας συνάντησης 

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης η ομάδα έργου συμμετείχε σε επίσκεψη στο 1ο Τμήμα Εθνικών Καταστροφών στην Ελευσίνα, ΕΜΑΚ. Όλοι οι εταίροι συμμετείχαν στις παρουσιάσεις σχετικά με το σχέδιο πολιτικής προστασίας, τις προηγούμενες καταστροφές και τον μελλοντικό σχεδιασμό. Επιπλέον, οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να δουν τον εξοπλισμό διάσωσης.




Στη δεύτερη συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας, στο χώρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  συνεχίσθηκαν οι εργασίες για τον προγραμματισμό όλων των δράσεων για τους 24 μήνες του προγράμματος και στο τέλος απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.  

Η 2η διεθνής συνάντηση θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου στο Folingo  της Ιταλίας.

 Φωτογραφίες: 













 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: